به گزارش “خط شمال” طوبی اصانلو در گفتوگو با خبرنگار خط شمال با بیان اینکه استان مازندران با پیشینهی دیرینه آن دارای مراسمها و آیینهای مذهبی، سنتی و بومی هست که در هر ماهی از فصل مردم این سرزمین اجراکننده آن آیینها هستند، اظهار کرد: ثبت هر یک از این آیینها د فهرست معنوی کشور بیشتر در جهت حفظ و ماندگاری آن سنت است.
وی افزود: انتقال این میراث کهن به نسل آینده از مهمترین هدف میراث در ادامه روند حفظ این آیینها است چرا که آنها هویت، گذشته و شناسنامه مردم سرزمین دیار علویان میباشد.
مسئول مردم شناسی و ثبت میراث معنوی میراث فرهنگی مازندران با اشاره به دو آیین سنتی سنت ورف چال و زن شاهی در بخش لاریجان بیان کرد: با تلاش کارشناسان میراث فرهنگی استان حدود هیجده سال پیش آیین دیرینه ورف چال همزمان مراسم زن شاهی آب اسک با یک شماره در فهرست آثار ملی و معنوی به ثبت رسیده است.
اصانلو عنوان کرد: تاکنون ۱۳۵ اثر در این استان در فهرست ثبت ملی معنوی میراث فرهنگی کشور درآمده که سال گذشته ۱۱ اثر بوده است.
وی با بیان اینکه اولویت میراث فرهنگی در اجرای ثبت ملی یک اثر قدمت یکصد ساله آن و برپایی بیش از ۵۰ ساله یک جشنواره یا آیین سنتی و بومی یک منطقه است، یادآور شد: شاخص عملکرد هر استانی ارسال هفت اثر به میراث فرهنگی کشور است اما مازندران با وجود پتانسیل و ظرفیت بالا سالانه ۱۴ اثر ارسال میکند.
مسئول مردم شناسی و ثبت میراث معنوی میراث فرهنگی مازندران از ثبت جشنواره بهار نارنج در فهرست آثار ملی کشور خبر داد و گفت: برخی از آیینها و سنتهای مازندرانی در نقاط مختلف رو به نابودی است که میراث با ثبت هر یک از این مراسمها به دنبال احیای و ماندگاری آن هستند.
اصانلو در پایان خاطرنشان کرد: برخی از این سنتها تغییراتی طبق تغییر اقلیمی صورت گرفته اما اصل آن یعنی به جا آوردن آن میراث کهن از بین نرفته که لازم است در جهت تداوم اجرای آنها تلاش بیشتری چه از طرف مردم و چه مسئولان استانی و شهرستانی صورت گیرد.