6

رنجی به نام برنج کشاورزان مازندرانی/ زحمتکشانی که حامی ندارند

  • کد خبر : 7720
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۳
رنجی به نام برنج کشاورزان مازندرانی/ زحمتکشانی که حامی ندارند
کشاورزان مازندران با گذشت هفت ماه از برداشت کشت اول برنجشان همچنان به دلیل حامی نداشتن در رنج به سر می‌برند.

به گزارش “خط شمال” استان مازندران با مساحت ۲۱۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی با تولید سالیانه حدود یک میلیون و ۴۲۰ هزار تن شلتوک حدود ۴۵ درصد تولید برنج کشور را تأمین می‌کند.

استانی که بدلیل مرغوبیت خاک حاصل‌خیز و آب‌وهوای معتدل علاوه بر کشت اول چند سالی هست که کشاورزان به کشت دوم برنج روی آوردند به طوری که طبق آمار حدود ۱۱۰ هزار هکتار به کشت دوم اختصاص می‌یابد.

به همین خاطر استان مازندران در جایگاه تولید برنج در رتبه نخست کشور قرار می‌گیرد و این باعث شد تا رشد کشت مکانیزه در اراضی کشاورزی این استان رو به جلو حرکت کند و طبق آمار امسال حدود ۱۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزان با کشت مکانیزه صورت بگیرد.

با وجود چنین جایگاهی برای رفاه حال کشاورزان و مهم‌تر جهت حمایت از کمک به این زحمتکشان که با مشقت و سختی به تولید برنج می‌پردازند، در کنار راه‌اندازی مرکز تحقیقات برنج شمال کشور، ساخت بزرگترین مرکز تجارت بین‌المللی برنج ایران در مازندران، در شهرستان آمل اتفاق افتاد؛ مرکزی با اهدافی بر جلوگیری از ورود برنج‌های وارداتی خارجی در زمان تولید برنج، کوتاه کردن دست دلالان هنگام فروش محصول کشاورزان، مهم‌تر جهت حمایت کشاورزان با تولید باکیفیت و جلوگیری از فروش اراضی کشاورزی آنها احداث شد و در این سال‌ها هیات مدیره این مرکز با حضور در همایش‌ها، جلسات کشوری، نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی، و قرار دادن برنج ایرانی در تالار بورس و اقدام بر صادرات دسترنج کشاورزان به کشورهای همسایه تلاش خود را به کار بردند تا جایگاه برنج ایران را علاوه بر خودکفایی رساندن در جایگاه‌های برند برنج‌های خارجی چون تایلند، هندی و پاکستان برسانند اگرچه برنج ایرانی دارای مرغوبیت مناسب در طعم، پخت و تولید قرار دارد اما برای نشان دادن به این محصول پرزحمت، همت بالای مسئولان کشوری به ویژه وزارتخانه‌های کشور، جهاد کشاورزی و صمت را می‌طلبد.

در همین راستا با توجه به نادیده گرفتن تولید امسال کشاورزان که پس از گذشت هفت ماه از برداشت کشت اول متاسفانه هنوز محصول کشاورزان در انبارهای سورتینگ مرکز بین‌المللی تجارت برنج و کارخانه‌های شالیکوبی سراسر مازندران دپو شده و با وجود در آستانه قرار گرفتن کشت جدید، کشاورز هنوز امید به آن دارد تا مسئولان فکری به حال آنها کرده و محصولات آنها را حداقل با خرید تضمینی به فروش برسانند اگرچه علاوه بر برنج‌های وارداتی و گران شدن کود شیمیایی و سموم نالان هستند، در سالن اجتماعات مرکز بین‌المللی تجارت برنج ایران واقع در آمل جلسه کارگروه استانی تسهیل تجارت و بازرگانی برنج مازندران با حضور مدیرعامل بانک صادرات مازندران، فرمانداران دو شهرستان آمل و فریدونکنار، مدیرعامل مرکز بین‌المللی تجارت برنج ایران و اعضای اتاق بازرگانی استان، مدیر جهاد کشاورزی آمل برگزار شد تا در خصوص برنامه‌ها و مشکلات حوزه برنج و رفع آن در این مرکز مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد.

عدم ورود دولت بر خرید برنج ایرانی در تالار بورس

سید اسماعیل  یزدان‌پناه، مدیرعامل مرکز تجارت بین‌المللی و پایانه صادرات برنج ایران در این نشست کارگروه با بیان اینکه رفع دپوی برنج اتفاق مناسبی برای مشکل این محصول است، اظهار کرد: با پیگیری‌های مداوم استاندار نسبت به چالش دپوی برنج داخلی در کارخانه‌ها، بانک صادرات پای کار آمد تا این امکان فراهم شود تا این مرکز برنج‌های کشاورزان را خریداری کند.

وی با تاکید براینکه کشاورزان می‌توانند از دو راه برنج خود را در پایانه برنج به فروش برسانند، عنوان کرد: کشاورزان هم در بورس کشاورزی و هم در پایانه می‌توانند برنج خود را بفروشند.

يزدان‌پناه با اشاره به اینکه از رکود خارج شدیم، بفکر توسعه بازار برنج هستیم، تصریح کرد: بخش‌های مختلف باید دست به دست هم بدهیم، تا از این چالش عبور کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تمام برنج‌های دپو شده در کارخانه‌های مازندران را می‌توانند خریداری کنند، مطرح کرد: این مرکز درصد قابل ملاحظه‌ای را می‌تواند خریداری کند.

مدیرعامل مرکز تجارت بین‌المللی برنج ایران با بیان اينکه نزدیک به ۲ هزار تن برنج خریداری شده اما ظرفیت خرید بیشتر از این امکانش هست، افزود: خرید برنج با نرخ روز بازار و نرخی که بازار تعیین می‌کند یعنی طارم کیفی با قیمت 80 هزار تومان خریداری می‌شود.

بازار رسانی و تجارت برنج دو حلقه مفقوده  این محصول در مازندران

سید عباس حسینی، فرماندار ویژه آمل در این نشست با بیان اینکه مشکلی در تولید برنج در این استان وجود ندارد، اظهار کرد: کیفی ترین تولید برنج کشور در دو شهرستان آمل و فریدونکنار کشت و تولید می‌شود.

وی بازار رسانی و تجارت برنج را دو حلقه مفقوده  این محصول در مازندران عنوان و مطرح کرد: پایانه بین‌المللی صادرات برنج به عنوان حلقه راهبردی در تجارت برنج نقش کلیدی داشته و در عرصه تجارت پایداری برای برنج و قیمت مناسب تلاش کرده است.

حسینی با بیان اینکه پایانه برنج یک بازوی توانمند و نقطه تعادل در بخش خصوصی است، افزود: خرید برنج از طریق بورس بهترین استفاده از ظرفیت است که باید از این توانمندی استفاده مناسب را ببریم.

وی ادامه داد: برای حمایت از این محصول بزودی استاندارد و گمرک نیز در این مرکز مستقر می‌شود و این سوق دادن به یک منطقه ویژه برنج برای کشور است.

فرماندار ویژه آمل با اشاره به اینکه مرکز پایانه برنج حلقه تسهیل گر در حوزه این محصول است، تصریح کرد: در مسیر خودکفایی برنج گام برداشته شده بود که هیچ‌گونه برنامه‌ریزی در آن وجود نداشت، اما اکنون در مجموعه‌های پیوسته و وابسته وارد عرصه حمایت از برنج شدند و آن نگاهی که به حوزه تجارت برنج نمی‌شد امروز به سمت این نگاه کشیده شد.

آمادگی بانک صادرات مازندران بر حمایت رونق بازار برنج ایرانی

نصیری مدیر امور شعب بانک صادرات شمال کشور در ادامه با اشاره به حمایت از رونق بازار مازندران، گفت: بانک صادرات استان مازندران با توجه به نیازی که برای تولیدکننده و مصرف‌کننده است، آنان را حمایت می‌کند.

وی افزود: قرار است با امکان قرارداد تامین مالی سرمایه در گردش مجموعه و حمایت از تولیدکننده قدم‌های مفیدی برداشته شود که در سال آینده تداوم دارد.

نصیری با تاکید بر نگاه حمایتی به محصولات بومی تصریح کرد: یکی از اولویت‌های ما حمایت از تولیدکنندگان داخلی به ویژه در بخش برنج و مرکبات است که عملکرد خوبی داشته باشیم و این کار شروع شده است.

وی با بیان اينکه حمایت بانک‌ها در زمینه تامین مالی است، عنوان کرد: تقریبا در این موضوع یک هزار و 700 میلیارد تسهیلات به مرکز برنج پرداخت شده که شامل  سرمایه در گردش و خرید برنج از کشاورز بود و همین سیاست در سال آینده هم تداوم دارد.

به گزارش “خط شمال” با وجود برگزاری چنین کارگروه‌هایی و بررسی بر موضوع مشکلات کشاورزان اگر چاره‌ای اندیشیده نشود و آن برنج‌های دپو شده در انبارهای شالیکوبی داران، رنج آن زحمتکشان بدون حامی و دلسوزی مطمئنا رفع نخواهد شد و نهایت مجبور به فروش اراضی کشاورزی خود خواهند شد و این یعنی نابودی تولید داخلی و جایگزینی آن برنج خارجی که مطمئنا عوارض جانبی زیادی را برای هم وطنان ایرانی به همراه خواهد داشت پس لزوم بر ورود جدی مسئولان کشوری به ویژه وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صمت است.

لینک کوتاه : https://khateshomal.ir/?p=7720

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.