به گزارش “خط شمال” محمودآباد، آمل و نور سه شهرستان استان مازندران است که هر یک از آن شهرستانها در جایگاه مناسب و ویژهای در این استان قرار دارند.
شهرستانهایی که با بهرهمندی از نعمات خدادادی دریا، جنگل، جلگه، قله دماوند، رودخانه پر بار هراز و دشتهای وسیع از زیباییهای بینظیری برخوردار است و با وجود این نعمات موجب جذب گردشگران و مسافران بیشماری را طی سال و در همه فصول به این سه شهر مرکزی استان مازندران شود به طوریکه سالانه هر یک از این شهرستان ۱۵ میلیون مسافر تردد داشته باشد.
اگرچه در امر زیرساختهای گردشگری آنچنان موفق عمل نشده است و با وجود سواحل زیبای نور و محمودآباد با نوار ساحلی ۵۷ کیلومتر و جنگلهای بکر چمستان، نور، کشپل، آب گرم لاویج، خانه تاریخی نیما یوشیج، آب بندان های محمودآباد، تالاب زمستانه وزرا محله سرخرود، جنگل بونده، ییلاقات زیبای آمل، آبشارهای فراوان دل رشتهکوههای البرز، جنگلهای بلیران، رزکه، هلومسر، قله دماوند و بناهای تاریخی و باستانی این سه شهرستان میتوانست هر یک رونق اقتصادی پرثمری در صنعت گردشگری شوند و برای توسعه و ایجاد این زیرساختها سرمایهگذاران بسیاری را به سوی خود جذب کنند اما تاکنون آنچنان مسئولان ذیربط نتوانستند گامهای اساسی و مهمی را در این عرصه بردارند.
براین اساس به منظور جذب سرمایهگذاران به این سه شهرستان همایش فرصتهای سرمایهگذاری به میزبانی آمل در بیست و هفتم بهمن ماه سالجاری برگزار میشود تا ۲۳۲ طرح سرمایهگذاری به سرمایهگذاران معرفی شود.
معرفی ۱۰۰ طرح فرصتهای سرمایهگذاری در آمل
معاون استاندار و فرماندار ویژه آمل در نشست خبری هفتمین همایش فرصتهای سرمایهگذاری با خبرنگاران سه شهرستان و با حضور فرمانداران نور و محمودآباد واقع در سالن اجتماعات ششم بهمن آمل برگزاری این همايش را در سطح مناطق استان عنوان و اظهار کرد: این همایش با حضور سه شهرستان با اهداف شناسایی مناطق مهم گردشگری به اجرا درمیآید که با رویکرد تدوین نقشه و راهبرد عملی سرمايهگذاري استان مازندران انجام شد.
سیدعباس حسینی با بیان اینکه در کنار قرار گرفتن بخش خصوصی و دولتی میتواند ظرفیتهای مطرود مانده استان را به نتیجه رساند، بیان کرد: امروز در همه شهرستانهای استان بستهای در غالب سرمایه گردشگری وجود دارد و تنوع سرمايه باز است.
وی ادامه داد: در این شهرستان صد فرصت با ۳۲ هزار میلیارد تومان تعریف و در این همایش معرفی میشود که ۱۳ طرح میراث، ۱۴ طرح جهاد، ۳۰ طرح صمت، ۵ طرح شهرداری، پنج طرح شیلات، شش طرح امور آب است و به صورت مرحله به مرحله ارائه میشود.
فرماندار ویژه آمل با اشاره به اینکه فراخوان این همایش تبدیل مناسبی برای حضور سرمایهگذارران خواهد بود، افزود: پس از این همايش تشکیل میز مدیریت تخصصی سرمايهگذاري در آمل از جمله برنامه مهم است تا پروژههای گردشگری به صورت هفتگی رصد شود.
وی خاطرنشان کرد: حضور پر رنگ شرکتهای دانشبنیان سه شهرستان در این همایش و صندوق پژوهشی فناوری نیز میتواند برای توسعه گردشگری مثمر ثمر خواهد بود.
جنگلها و سواحل نور فرصتی بر جذب سرمایهگذاران داخلی
احمد توکلی فرماندار نور نیز در این نشست با بیان اینکه به واسطه شرایط اقلیمی و جغرافیایی این سه شهر در کشور وجود دارد دارای امتیازات بسیار عالی برای سرمايهگذاران است تا تصمیم بر اجرای این همایش شود، گفت: نور با مساحت پهنگی، دومین شهرستان استانی شناخته شده است که با وجود سه بخش و ۹ دهستان دارای ۱۲۱ هزار نفر جمعیت شهری و روستایی است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان نور با وجود مسافران غیربومی باعث ارائه خدمات مناسب به مردم این شهرستان شده در کنار اینکه باعث جذب گردشگران خواهد بود، افزود: پارک جنگلی ۸ هزار متری از مزایای این شهرستان است تا جهت جذب گردشگری مورد توجه سرمايهگذار قرار بگیرد همچنین پنج پارک جنگلی، منطقه آب گرم لاویج، ساحل نور با ۲۲ کیلومتر با فضای ساحل خواب و جذب گردشگری برای جذب سرمایهگذاران تاثیرگذار خواهد بود.
توکلی با اعلام اینکه منطقه زیبای یوش میتواند سرمايهگذار را به آن سمت جذب کند در کنار اینکه برنج، تولیدات باغی میتواند به عنوان محصولات استراتژیک سوغات درنظر گرفت، عنوان کرد: تولید عسل به عنوان عسل مرغوب در رشتهکوه دماوند، وجود دو رودخانه هراز و بلده و پرورش ماهی سردآبی از دیگر مزایای تولیدی این شهرستان است.
وی گفت: در این همایش ۱۰۷ طرح و فرصت سرمایهگذاری جهت جذب سرمایهگذاران معرفی و به نمایش درمیآید.
محمودآباد پذیرای سرمایهگذاران بر اجرای طرحهای ساحلی
روحالله علیزاده فرماندار محمودآباد در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه مازندران به عنوان یکی از استانهای بسیار غنی و به لحاظ توسعه انسانی در سطح ملی و فراملی در جایگاه درخشانی قرار دارد، افزود: عامل اصلی توسعه این استان به وجود نیروی انسانی و فرهیخته برمیگردد با توجه به اینکه توانمندیهای اقتصادی و سرمایهگذاران از موضوعات مهم استان است.
وی افزود: این همایش بدنبال رسیدن به جذب سرمایهگذاری در حوزههای گردشگری، ورزشی، اقتصادی و زیرساختی است و محمودآباد در اجرای طرحها با سه مقیاس پایین، متوسط و بزرگ برنامهریزی شده است.
علیزاده با بیان اینکه با مجموع ۲۵ طرح در بخشهای دو طرح زیرساختی، هشت طرح تولیدی و ۱۵ طرح خدماتی در این همایش به معرفی سرمایهگذاران میپردازد، مطرح کرد: در کنار این همایش برگزاری نمایشگاه جایگاه بالایی قرار دارد که امیدواریم توانمندیهای سه شهرستان در آنجا به نمایش درآید.
وی ادامه داد: در محمودآباد با دو مقوله طرحهای احداثی، ایجابی و توسعهای خود را آغاز کرده است که بیشترین نگاه استانی به اجرای طرحهای توسعهای میباشد تا به اجرای پروژههای نیمهکاره و در حال اجرا با جذب سرمایهگذار به اتمام آنها پرداخته شود.
علیزاده گفت: این شهرستان با جمعیت یکصدهزار نفری شهری و روستایی بعنوان شهرستان بندری با قدمت ۳ هزار ساله شناخته میشود که عرصه کشاورزی، توریسم و صنعت از مزایای این شهرستان است.
فرماندار محمودآباد با اعلام اینکه برنج با ۱۷ هزار و ۴۵ هکتار و ۸۵ هزار تن حدود ده درصد تولید استان را به خود اختصاص میدهد، افزود: ۱۰ فرصت سرمایهگذاری در این شهرستان آماده است و در عرصه آب بندان ها، چند نقاط گردشگری و جنگلی برای حضور سرمایهگذارران آمادگی وجود دارد.
گفتنی است نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری سه شهرستانهای آمل، محمودآباد و نور از بیست و ششم بهمن سالجاری در دانشگاه شمال آمل آغاز میشود.