به گزارش “خط شمال” دکتر کیوان کیاکجوری «متخصص گوش و حلق و بینی و فلوشیپ اتولوژی و نورو اتولوژی و کوکلئار ایمپلنت دانشگاه علوم پزشکی بابل» در این خصوص اظهار داشت: چهل و دومین عمل کاشت حلزون در این مرکز از این جهت خاص بود که این کودک 2 ساله دچار اختلال در رشد بود و همین مورد کار جراحی را بسیار پیچیده کرده بود.
وی افزود: حدود 4 ماه پیش برای کاشت حلزون در گوش راست این کودک اهل بندر ترکمن استان گلستان اقدام کرده بودیم که به دلیل عدم تکامل و وجود توده مادرزادی در مسیر جراحی عمل با موفقیت انجام نشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه تیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی بابل برای بازگشت شنوایی دختر بندر ترکمنی ناامید نشد، افزود: امروز به لطف خدا و همت همکاران اعضای تیم کاشت برای گوش چپ اقدام کردیم که جراحی بسیار موفقیتآمیز بود و از این بابت بسیار خرسندیم که با یاری پروردگار کودکی دیگر را از نعمت شنوایی بهرهمند کردیم.
دکتر «کیوان کیاکجوری» متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه مرکز کاشت حلزون دانشگاه علوم پزشکی بابل تنها مرکز کاشت منطقه یک کشور است، گفت: معمولاً کاشت حلزون شنوایی در دو گروه از بیماران انجام میشود که دسته اول، گروهی از بیماران که ناشنوا متولد میشوند و درصد زیادی از این افراد از به علت ژنتیکی و بقیه موارد اکتسابی که ثانویه به بیماریهای مادر در دوران بارداری و سایر بیماریها بعد از تولد که میتواند اتفاق بیفتد.
وی تصریح کرد: دسته دوم، افرادی که دارای تکلم هستند و به علل مسائل ژنتیکی دیررس و یا سایر بیماریهای دیگر که میتوانند اختلال شنوایی ایجاد کند و این مشکلات توسط سمعک قابل تقویت بوده که البته پیششرط درمان این گروه داشتن تکلم قابلفهم است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل ادامه داد: والدینی که فرزندشان کاندیدای این عمل میشوند باید همکاری مؤثر و تنگاتنگ با تیم جراحی و توانبخشی بعد از جراحی داشته باشند.
دکتر کیاکجوری بیان داشت: این عمل شامل دو بخش است، یک بخش آن طی عمل جراحی کارگزاری پروتز در جمجمه و بخش حلزون گوش بوده و بخش دوم که حدود شش هفته بعد از عمل جراحی است توسط همکاران شنواییشناس کارگزاری و تنظیم میشود.
وی با اشاره به اینکه برای هر مادر و پدری وقتی اولین بار صدای فرزندش را بشنود، حس بینظیر و لذتبخشی است، افزود: اولین باری که بیمار جراحیشده حس شنوایی را بعد از جراحی تجربه میکند حس غیرقابل وصفی را والدین بیمار و اعضای تیم کاشت ایجاد میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: شما تصور داشته باشید بیماری که شنوایی ندارد و به طبع گفتار نیز نخواهد داشت و درنتیجه این عمل به زندگی عادی و به آغوش جامعه بر خواهد گشت.
دکترکیاکجوری با اشاره به اینکه حس شنوایی تنها حسی از حواس پنجگانه است که بشر و علم قادر به برگرداندن آن میباشد، اذعان داشت: تشخیص زودهنگام مهمترین عامل برای موفقیت جراحی است در بچه تازه متولد شده بهتر است سن بین ۱ تا ۳ سالگی انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: قابلذکر است چنانچه بعد از ۶ سالگی بیماران مراجعه نمایند به علت آتروفی مرکز تکلم در مغز امکان جراحی وجود ندارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل در پایان یادآور شد: که این عمل تیمی و در این تیم جراح، شنواییشناس، گفتاردرمانی، روانشناس بالینی، روانپزشک، متخصص اعصاب کودک، متخصص قلب اطفال، متخصص بیهوشی و تیم جراحی و پرستاران زحمتکش نقش مؤثری دارند.