2

آنچه باید باغداران مازندران درباره برداشت و ذخیره‌سازی مرکبات بدانند

  • کد خبر : 5975
  • ۰۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۲
آنچه باید باغداران مازندران درباره برداشت و ذخیره‌سازی مرکبات بدانند
این روزها با فرارسیدن زمان برداشت مرکبات در مازندران، رعایت اصول فنی برداشت، انبار و ذخیره سازی برای کاهش ضایعات و خسارت های احتمالی ناشی از بیماری ها و صدمات مکانیکی به میوه، از جانب باغداران اهمیت داشته زیرا تاثیر فراوانی بر بازارپسندی و ماندگاری محصول دارد. در این رابطه مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با ارائه پیشنهاداتی به باغداران مازندرانی راهکارهای لازم را توصیه کرد.

به گزارش “خط شمال” عبدالرحمن زاغی با اشاره به فرارسیدن زمان برداشت مرکبات بر لزوم رعایت اصول فنی و بهداشتی برای کاهش ضایعات و خسارت های احتمالی ناشی از بیماری های انباری محصول تاکید و اظهار کرد: میوه هایی برای ذخیره سازی و نگهداری در انبار مناسب است که عملیات بِه‌باغی مانند آبیاری، تغذیه و مبارزه با عوامل خسارتزای گیاهی (آفات، بیماری ها و علف های هرز) در باغات به خوبی رعایت شده باشد.

وی با بیان اینکه میوه های دامنه درخت باید برای مصرف تازه خوری به بازار عرضه شده و برای ذخیره سازی، میوه هایی که از سطح زمین حدود یک متر فاصله دارند، انتخاب شوند، تصریح کرد: برای پیشگیری از صدمات مکانیکی به میوه، اصول فنی برداشت اعم از استفاده از دستکش، قیچی مخصوص، جعبه های مناسب و دقت کافی در جابجایی میوه ها رعایت شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه میوه های زخمی و آسیب دیده ناشی از صدمات مکانیکی و میوه های با علائم خسارت مگس میوه مدیترانه ای باید از میوه های سالم جداسازی شود، اضافه کرد: برای کاهش خسارت ناشی از بیماری های انباری ضروری است انبار و جعبه ها قبل از ذخیره سازی با سموم قارچکش مناسب کاملا ضدعفونی شوند.

وی به رعایت نکات فنی، استاندارد بسته بندی، ایجاد راهروها و خالی گذاشتن یک سوم فضای انبار و جعبه، استفاده از پالت و جعبه های مناسب برای برقراری تهویه مطلوب و جلوگیری از انباشت گازهای تولید شده در محیط انبار تاکید و تصریح کرد: تنظیم دما و رطوبت انبار برابر ضوابط و تنظیم رطوبت ۸۰ تا ۸۵ درصد و دمای ۴ تا ۵ درجه سانتیگراد برای حفظ کیفیت میوه الزامی است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه نصب تهویه (فن) در قسمت های پایین دیوار جنوبی و شمالی انبار برای خروج گازهای تولید شده و ورود هوای خنک در شب برای جلوگیری از رشد و توسعه قارچ های انباری بسیار موثر خواهد بود، افزود: بستن دریچه های ورودی و خروجی هوا در روز برای ثابت نگه داشتن دمای انبار ضروری است.

وی به ضدعفونی میوه های سالم جداسازی شده با قارچکش های توصیه شده نظیر تیابندازول (تکتو ۶۰) به میزان یک تا ۱.۵ کیلو در هزار لیتر آب به مدت یک دقیقه یا استفاده از قارچ کش روال تی اس (ایپرودیون+کاربندازیم) به میزان یک کیلو در هزار لیتر آب به مدت یک دقیقه تاکید کرد.

زاغی تصریح کرد: در صورت استفاده از تیمار آب گرم همراه با سموم ضدعفونی، مشاوره با کارشناسان برای تنظیم دما و ثابت نگه داشتن دمای آب با توجه به نوع رقم و میزان رسیدگی میوه ها ضروری است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه محققین پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری در صورت استفاده از واکس های محافظ انباری، استفاده از پوشش پلاستیکی میوه ها را توصیه نمی کنند، به باغداران توصیه کرد: بازدید دوره ای حداقل ۲ هفته یکبار از میوه های انبار شده برای بررسی وضعیت سلامت میوه ها انجام شود.

وی در خاتمه گفت: کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها، مراکز جهاد کشاورزی دهستان ها و کلینیک های گیاهپزشکی آماده ارائه راهنمایی های لازم به باغداران و بهره برداران هستند.

لینک کوتاه : https://khateshomal.ir/?p=5975

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.