به گزارش قلم شمال آنلاین؛ سرهنگ پاسدار محمد عباسپور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: الحمدالله امسال برنامه راهیان نور با دعای همه مشتاقین عرصه ایثار وشهادت اتفاق افتاد و شاهد حضور پررنگ همه مردم از گروه های مختلف در برنامه امسال هستیم.
وی افزود: سپاه کربلا در راستای بحث راهیان نور سلسه اقداماتی انجام داد که آن مردمی کردن راهیان نور و بحث ارزان سازی سفر با کمک خیرین بود که امسال این اتفاق در مازندران رقم خورد.مجموعه سپاه کربلا با کمک خیرین توانست در مسئله اسکان و تغذیه زائر کاهش هزینه داشته باشد که با کیفیت ترین و مناسبت ترین خدمات برای زائرین مناطق عملیاتی همراه است.
مسئول اردویی،گردشگری و راهیان نور سپاه کربلا استان مازندران تصریح کرد: سلسه اقدامت دیگر اماده کردن بسترهای راهیان نور، که مهم ترین آن هوشمند سازی ثبت نام کاروان های راهیان نور بود. در گذشته بهصورت سنتی ثبت نام انجام میشد و آن دسته از مردمی که به صورت خودروهای شخصی درصدد بودند تا در اردوی های راهیان نور شرکت کنند،دسترسی به مراکز ثبت نام نداشتند ..امسال سامانه ای طراحی شد و مردم عزیز می توانستند از 5 بهمن در این سامانه ثبت نام کنند . در این سامانه بازه های ثبت نام از 17 اسفند تا 4 فروردین تعریف شده است که درسامانه بخش اسکان هم در اختیار زائرین قرار گرفت و هم تشرف به مناطق عملیاتی به صورت پیشنهادی مشخص شد.
عباسپور خاطرنشان کرد: سیر تشرف به مناطق عملیاتی هم به صورت پیشنهادی در دستور کار قرار گرفته است . کاروان هایی که از مازندران به سمت جنوب حرکت میکنند، پس از رسیدن به خوزستان، غروب روز اول را در اردوگاه شهید جعفزاده اندیمشک اسکان می یابند و و صبح روز بعد برای بازدید از یادمان فتح المبین و یادمان شهدای هفت تپه راهی می شوند. یادمان شهدای هفت تپه با همت همه دلسوزان عرصه ایثار و شهادت و با تدفین دو شهید گمنام احیا شد. کاروان ها بعدازظهر پس از بازدید این دو یادمان به سمت خرمشهر و اردوگاه شهید بلباسی در خرمشهر راهی می شوند و شب در این اردوگاه اسکان می یابند.کاروان ها دوشب دراین اردوگاه اسکان دارند.
وی ادامه داد: اما روز دوم بازدید کاروان ها از یادمان عملیاتی والفجر هشت و اروند کنار که یکی از مناطق عملیاتی لشکر پرافتخار لشکر 25 کربلا است حضور می یابند. و بعدازظهر کاروان ها به سمت ارودگاه به صرف نهار باز میگردند و بعدازظهر هم کاروان ها به سمت یادمان نهر خیرین و بازدید از یادمان شلمچه راهی می شوند.
مسئول اردویی،گردشگری و راهیان نور سپاه کربلا استان مازندران گفت: روز بعد هم کاروان ها به سمت یادمان طلائیه و هویزه راهی می شوند و آخرین حضور کاروان ها هم که اختتامیه راهیان نور است حضور رائرین در معراج شهدای شهید محمودوند اهواز است.
عباسپور یادآور شد: همه کاروان ها ازاین فضا استقبال کردند و امسال حضور خودروهای شحخصی پررنگ بود . باید به این سمت برویم که ارودی راهیان نور را مردمی کنیم مثل مدل مردمی کردن پیاده روی اربعین ، این بستر مهیا شود که مردم با خودروهای شخصی از راهیان نور در سال های آینده استفاده کنند.
وی عنوان کرد: در دو مجموعه اسکان کاروان راهیان نور مازندران، که یک اردوگاه شهید جعفرزاده اندیمشک، و دیگری اردوگاه شهید بلباسی در خرمشهر به اضافه یادمان شهدای هفت تپه، حدود 250 خادم مشغول فعالیت در عرصه های مختلف فرهنگی، خدماتی، پشتیبانی،بهداری و بهداشت و سلامت و … می باشند که از این تعداد 100 نفر خانم و 150 نفر آقا هستند. خادم الشهدا در ایام راهیان نور هرساله حضور پیدا می کنند. اما در دو سالی که بخاطر کرونا در اردوی راهیان نور وقفه ایجاد شده بود، خادمین در مسئله مبارزه با کرونا در عرصه های جهادی فعالیت می کردند.
مسئول اردویی،گردشگری و راهیان نور سپاه کربلا استان مازندران گفت: یکی از برنامه های خوب فرهنگی در اردوی راهیان نور برنامه فرهنگی شهید بصیر است . وقتی کاروان های در ادروگاه شهید حعفرزاده مستقر شدند ، یک کاروان به صورت پیشقراول درآمده و مداح و راوی در کاروان ها حضور پیدا می کند، و برنامه به صورت تجمیعی برای همه کاروان ها برگزار می شود. همین برنامه را هم در اردوگاه شهید بلباسی داریم که در بازدید از مناطق عملیاتی کاروان ها به صورت تجمیعی در یک منطقه عملیاتی بوده و برنامه ها اجرا می شود.
عباسپور افزود: سلسه برنامه های دیگری هم دراردوگاه شهید جعفرزاده و شهید بلباسی برگزار می شود برنامه افتتاحیه راهیان نور است .در اردوگاه شهید بلباسی هم برنامه های فرهنگی ، و همچنین رزمایش فرهنگی در فضای اردوگاه شهید باکری با زبان هنر ، برای کاروان ها اجرا می شود.
ور در پایان خاطرنشان کرد: درهمه اردوگاه ها تیم های بهداری و باحضور پزشکان حاضر مستقر هستند و بحث تغذیه و هم پشتبانی با حضو رخادمین انجام میگیرد که هر روز ، یک هزار پرس غذای گرم در اختیار کاروان ها قرار میگرید.