به گزارش قلم شمال آنلاین؛ عباس علیپور صبح یکشنبه در نشست با خبرنگاران با بیان اینکه تولیت ۳۰ تا ۳۵ درصد سلامت برعهده علوم پزشکی است، افزود: باید در کارگروههای مختلف مسائل بهداشتی و مرتبط با سلامت بررسی و رصد شود و برای رفع مشکلات در این کارگروهها برنامه ریزی صورت میگیرد.
وی با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده در استان گفت: هدف اصلی پزشک خانواده این است که سلامت جامعه دارای متولی مشخصی باشد و برای ارتقای آن برنامه ریزی و تلاش کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر درصد بالایی از جمعیت استان تحت پوشش پزشک خانواده هستند وباید از بستر پزشک خانواده برای ارتقای سلامت استفاده کنیم و قرار است این طرح بستری برای ارائه خدمات بهتر و مطلوبتر باشد.
علیپور یادآور شد: استانداردهایی برای پزشک خانواده تعریف کردند که با واقعیتها و امکانات ما تناسب ندارد ولی طبق مصالحی، پزشک خانواده در برخی مناطق فعال شد و سرانه تخصیصی جوابگوی پوشش پرسنلی پزشک خانواده نیست و باید بین منابع و مصارف تطبیق ایجاد کنیم.
سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشکی مازندران خواستار همراهی و مشارکت سازمانهای بیمه گر شد و گفت: بخش عمدهای از اعتبارات پزشک خانواده از محل صندوقهای بیمهای است درحالی که مجبوریم این اعتبارات را برای بخش غیرپرسنلی هزینه کنیم.
وی گفت: تلاش میکنیم بستر الکترونیکی فراهم کنیم تا مردم خدمات خود را در آن ببینند و از سوی دیگر سطح رضایتمندی مردم را از خدمات افزایش دهیم.
علیپور با اظهار اینکه بیش از دو میلیون و ۷۹۵ هزار نفر جمعیت ثبت شده دریافت واکسن داریم، گفت: بیش از دو میلیون و ۳۵۳ هزار نفر نوبت اول واکسن را دریافت کردند که ۸۴ درصد کل جمعیت استان واکسینه شدند.
وی گفت: در جمعیت بالای ۱۲ سال بیش از ۹۵ درصد جمعیت واکسن تزریق کردند و ۸۹ درصد این گروه سنی نیز نسبت به تزریق واکسن اقدام کردند و ۴۸ درصد این قشر دوز سوم را دریافت کردند و ۲۱ درصد دانش آموزان پنج تا ۱۲ سال ۲۱.۴ درصد واکسن زدند.
علیپور اظهار داشت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون پنج هزار و ۹۱۷ مادر مبتلا به کووید در استان شناسایی شدند و از این تعداد پنج هزار و ۸ نفر سرپایی و ۹۰۸ نفر بستری شدند و ۱۷ نفر به دلیل کرونا فوت کردند و هفت مورد مرگ مادران باردار خارج از بیماری کرونا سال جاری در استان ثبت شده است.
وی گفت: دو مادر فوت شده مازندرانی نبودند و غیربومی بودند که مرگ آنها در استان ثبت شد.