به گزارش قلم شمال آنلاین؛ دکتر سیدغلامعلی جورسرایی با اشاره به اینکه امروز موفق شدیم با همت مسئولین دانشگاه، دانشکده پزشکی، مدیریت گروه علوم تشریح در دانشگاه و اعضای هیات علمی گروه، دستگاه تشریح یار بهعنوان مکمل کاداور یا کالبد برای دانشگاه تهیه کنیم، گفت: دستگاه تشریح یار، مکملی برای افزایش سطح آموزش دانشجویان رشته های پزشکی، پیراپزشکی، دندانپزشکی و دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دستیاری است.
وی افزود: بدون شک آموزش به روش سنتی بر روی جسد انسان مزایای خود را داشته، ولی با توجه به مشکلات تهیه جسد و هزینه بالای نگهداری و نیز عوارض مواد شیمیایی آن بر بدن در کنار استفاده از روشهای نوین آموزش پزشکی باعث شده تا استفاده از میز تشریح الکترونیک با دقت علمی بالا جایگزین مناسبی باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار داشت: ارائه بیش از 20 مدل جسد واقعی بهطور کامل و یا قسمتی از بدن، ارائه مدلهای شماتیکی بدن انسان، ارائه اطلاعات سهبعدی شده جسد حقیقی انسان و ارائه اطلاعات آناتومی رادیولوژیک شامل گرافیهای ساده و رنگی، سیتیاسکن، ام آر آی و … (با دارا بودن 5000 گرافی) از ویژگیهای این دستگاه میباشد.
جورسرایی تصریح کرد: شبیهسازی بیش از 150 مدل حرکتی سیستم اسکلتی عضلانی بدن انسان، مدلهای تخصصی آموزش مغز و اعصاب با بیش از 1400 برش از ناحیه سر، آموزش مراحل مختلف دورههای تکامل جنینی انسان و نامگذاری مدلها و اجزاء بر اساس رفرنسهای معتبر بینالمللی با دقت بالا در این دستگاه وجود دارد.
رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل عنوان کرد: از ویژگی جدید این دستگاه توانایی پشتیبانی از تکنولوژی واقعیت مجازی و توانایی پشتیبانی از تکنولوژی سهبعدی سازی اجساد همزمان با انجام تشریح میباشد.
همچنین دکتر محمود شهشهانی مدیر پزشکی تشریح یار در حاشیه این راهاندازی بیان داشت: دانشگاه علوم پزشکی بابل اولین دانشگاه در شمال کشور است که توانست دستگاه الکتیو تشریح یاب با ورژن 2022 را نصب و راهاندازی نماید.
وی عنوان کرد: این دستگاه نسبت به مدلهای قدیمی دیتایی، قابلیت این را دارد که ضمن تشریح جسدهای خود، دیتاهای سهبعدی جسدهای حین تشریح بطور اختصاصی برای دانشگاه به این دستگاه را اضافه نماید.
دکتر محمود شهشهانی با توجه به اینکه دستگاه تشریح یار قابلیت سهبعدی سازی اطلاعات سیتیاسکن، ام ار آی و همچنین مدلهای شماتیک سهبعدی با دقیقترین اطلاعات را دارد، گفت: دستگاه تشریح یار مدلهای سهبعدی از جسدهای واقعی که در سایر دانشگاه های علوم پزشکی وجود داشته را با نصب بر روی این دستگاه در اختیار دانشگاه علوم پزشکی بابل قرار داده است. ایشان خاطر نشان نمود که این دستگاه حاوی آموزش سه بعدی و الکترونی دوره های مختلف تکامل بدن انسان (جنینشناسی) بوده و مقاطع بافت شناسی همه دستگاه های تشکیل دهنده بدن انسان را نیز دارا است.