دکتر مصطفی جوانیان درمورد بیماری قارچ سیاه اظهار کرد: قارچ سیاه یا موکورمایکوزیس یک بیماری فرصتطلب است و عمدتاً در بیماران دیابتیک دیده میشود و یا بیمارانی که دچار نقص سیستم ایمنی میشوند.
وی با بیان اینکه این بیماری بیشتر در کسانیکه به نوعی قندشان از کنترل خارج شود؛ شیوع دارد، افزود: یکی از درمانهای مؤثری که برای بیماران کرونایی استفاده میشود، کورتون است که تاثیر مشخصشده دارد اما نباید کسی کورتون را سرخود استفاده کند و حتما با تجویز پزشک باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: پزشکانی که کورتون شروع میکنند حتما بایستی اندیکاسیونها و زمان شروع را دقت کنند و طول مدت را هم رعایت کنند که اگر طول مدت رعایت شود و دوز مناسب باشد و همینطور قند بیمار کنترل شده باشد، معمولاً اتفاقی نخواهد افتاد.
جوانیان خاطرنشان کرد: عمدتاً شیوع قارچ بيماری ديابت و نقص سيستم ايمني در ارتباط است اما با فشارخون ارتباطي ندارد.
وی ادامه داد: خیلی نادر خواهد بود که فردی از قبل هیچ مشکل زمینهای مثل دیابت و … نداشته باشد و بخواهد به این بيماري مبتلا شود و عمدتاً در افراد با بیماری زمینه ای ایجاد می شود بهخصوص زمانیکه کورتون مصرف میکنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: در مراحل اولیه اگر مراجعه کنند و زود تشخیص داده شود با داروهایی که داده میشود و گاهی اوقات هم نیازمند به جراحیهای وسیع هست، قابلیت درمان دارد.
جوانیان تاکید کرد: درمانش سخت است و ساده نیست و لازمهاش این است که اولاً مراجعه زودرس وجود داشته باشد و دوم اینکه پزشک سریعاً بتواند تشخیص بدهد و کار خودش را انجام دهد.
وی تصریح کرد: بیماران مبتلا به کرونا در مصرف آبمیوه دقت کنند، چون توصیهشده که آبمیوه مصرف کنند اما مصرف بیرویه و بیش از اندازه ، از آبمیوههای صنعتی مشکل ساز خواهد بود، بهخصوص آنهایی که زمینه قند دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل در پایان گفت: افراد ممکن است که قندشان در حالت عادی در حدی بود که دارو مصرف نمیکردند اما در این مرحله به علت بیماری و مصرف زياد مواد شيرين مثل اب ميوه و يا خرما و عسل بهمراه يا بدون مصرف کورتون ممكن است ، قندشان بالا برود، پس باید بيماران ديابتيك و يا حتي كسانيكه زمينه ديابت در خانواده و بستگان درجه يك دارند ، بايد در كنترل قند خون و همچنين مصرف مواد شيرين دقت لازم را داشته باشند.