0
مسئول پژوهش دانشکده ملی مهارت مطرح کرد:

پژوهش، راهکار کلیدی برای مقابله با تحریم‌ها/ دانشگاه‌ها در حل چالش‌های پیش‌روی کشور نقش مهمی دارند

  • کد خبر : 17972
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۸
پژوهش، راهکار کلیدی برای مقابله با تحریم‌ها/ دانشگاه‌ها در حل چالش‌های پیش‌روی کشور نقش مهمی دارند
مسئول پژوهش دانشکده در خصوص برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری گفت: هفته پژوهش فرصتی طلایی برای برجسته کردن نقش پژوهش در توسعه علمی، اقتصادی و اجتماعی کشور است. این هفته نمادی از ارج نهادن به تلاش‌های علمی پژوهشگران و تقویت ارتباط میان دانشگاه، صنعت و جامعه است. دانشگاه‌ها به عنوان پیشروان تولید دانش و فناوری، نقشی کلیدی در حل چالش‌های پیش روی کشور دارند و این هفته بستر مناسبی برای نمایش این نقش است.

به گزارش ” خط شمال ” دکتر حسین سعیدی در گفت‌وگویی اظهار داشت: یک دانشگاه موفق در زمینه پژوهش به دانشگاهی گفته می‌شود که دارای تولیدات علمی و پژوهشی با کیفیت بالا، اعتبار بین‌المللی، و تأثیر مثبت بر جامعه است. این دانشگاه‌ها معمولاً دارای آزمایشگاه‌های مجهز، اساتید با تجربه، و پروژه‌های تحقیقاتی کاربردی هستند.

وی تصریح کرد: در بعضی از مقاطع، پژوهش مسیر درستی را طی نکرده است. ما زمانی در دانشگاه می‌توانیم یک پژوهش خوب و کاربردی را داشته باشیم که ریشه‌های آن در مدارس به‌خوبی شکل بگیرد.

مسئول اداره پژوهش دانشکده ملی مهارت محمودآباد ادامه داد: باید بپذیریم در کنار کارهای بسیار خوبی که انجام‌شده و مایه افتخار است متاسفانه یک اتفاق ناگواری رخ‌داده و آن‌هم ورود بی‌مهابای اینترنت به حوزه خانواده و آموزش ندادن به دانش آموزان به‌عنوان یکی از مخاطبین این فضای اینترنتی است.

سعیدی با اشاره به اهمیت کارهای تحقیقاتی گفت: در شرایط فعلی که ما در تحریم هستیم به‌جرئت می‌توان گفت که آن چیزی که می‌تواند به معنای واقعی کلمه ما را از تحریم‌ها نجات بدهد این است که به پژوهش بها بدهیم و به آن به‌عنوان یک راهکار کلیدی نگاه کنیم. پژوهش یکی از شاه‌کلیدهای مقابله با تحریم‌هاست.

وی افزود: درزمینه پژوهش باید انگیزه پژوهشگران را بالا ببریم تا بتوانیم نیازهای کشور را رفع کنیم. ما در گام اول باید مشکلات محلی خودمان را بررسی کنیم و برای رفع آن نیز راهکارهای مناسب را ارائه کنیم.

مسئول اداره پژوهش دانشکده ملی مهارت محمودآباد اظهار کرد: پژوهش در دانشکده  ملی مهارت محمودآباد معمولاً بر اساس نیازهای محلی و ملی و با تمرکز بر مهارت‌های عملی و کاربردی است و می‌تواند شامل تحقیق در حوزه‌های مهارتی، کارآفرینی، و نوآوری  و همچنین تولید محصول در قالب پروژه های دانشجویی باشد.

سعیدی بیان کرد: هدف پژوهش در دانشکده ملی مهارت محمودآباد شامل ارتقاء توانایی‌های علمی و عملی دانشجویان، پاسخ به نیازهای اجتماعی و اقتصادی، و تأمین مهارت‌های لازم برای بازار کار است. همچنین، ایجاد و تقویت ارتباط بین علم و عمل از دیگر اهداف اصلی به شمار می‌رود.

وی اظهار کرد: در دانشکده  در راستای تحقق اهداف، انعقاد تفاهم نامه همکاری با شرکت توزیع برق غرب استان مازندران – راه اندازی سایت آموزشی شبکه فشار ضعیف و متوسط برق –  تفاهم نامه همکاری با پایگاه نیروی دریایی ثامن الحجج  سپاه شامال کشور ایجاد کارگروه‌های تحقیقاتی، برگزاری سمینارها و کارگاه‌های آموزشی، و همکاری با صنایع و سازمان‌ها صورت گرفته است.

مسئول اداره پژوهش دانشکده ملی مهارت محمودآباد افزود: برنامه‌ریزی‌های پژوهشی دانشکده از طریق جلسات مشاوره‌ای با اساتید، بررسی نیازهای جامعه، و اولویت‌بندی پروژه‌ها و همچنین از طریق جمع‌آوری و تحلیل داده‌های موجود، مشورت با اساتید و کارشناسان، اعضای هیئت علمی، مدیران اجرایی  و بررسی نیازهای بازار کار و جامعه صورت می پذیرد.

مهمترین اقدامات حوزه پژوهش شامل تأسیس مراکز تحقیقاتی، اعطای گرنت‌های پژوهشی به اساتید، و مشارکت در پروژه‌های مشترک با سایر دانشگاه‌ها است.

سعیدی بیان داشت: وضعیت پژوهش و تحقیقات در دانشکده ملی مهارت محمودآباد، به نسبت نیازهای بازار و همکاری با صنایع به صورت پویا و فعال می باشد، اما در زمینه‌های تأمین مالی و منابع پژوهشی نیاز به توجه بیشتری  می باشد.

وی در خصوص نقش رسانه‌ها گفت: رسانه‌ها می‌توانند قدرت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی را به مردم نشان دهند. اگر این پتانسیل‌ها معرفی شود موجب خواهد شد که وابستگی ما به خارج کم شود.

لینک کوتاه : https://khateshomal.ir/?p=17972

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.