شادروان پرفسور کردوانی پدر کویرشناسی ایران در مورد سفره های آبهای زیرزمینی، آبهای سطحی، شوره زار، پدیده در حال پیشرفت خشکسالی و… هشدار های علمی و راهکارهای بسیار داد، بسیاری از ما برش هایی از سخنان و نوشته هایش را در فضای مجازی جهت بیدار کردن بعضی از مدیران ایران که کم کاری پیشه کرده اند و تلنگر به یکدیگر باز نشر میکردیم.
اما اکنون بیش از پیش نیاز داریم تا توصیه های علمی دانشمندانی چون کردوانی و دیگر پژوهشگران علمی ایرانی و خارجی را برای جلوگیری از کویر و نجات سفره های آب زیرزمینی، محیط زیست و طبیعت، جامه عمل بپوشانیم.
از دهه 1340 دانشمندانی چون کردوانی و متفکرین گفتند چالش و شاید جنگ قرن آینده، معضل آب باشد، عمر و تحقیق و پژوهش خود را صرف مقابله علمی با خشک سالی کردند، دیگر فرصتی همایشهای نمایشی و سالنهای کنفرانسهای آنچنانی نیست، امروز خشکسالی یزد، سمنان، سیستان و بلوچستان،مرکزی و…. به نواحی شمالی رسیده است، سالهاست زنگ هشدار بصدا در آمده است، اینک دیگر نوبت اجرای آن شعار عملکرد و نهضت انقلابی هست، مردم مدیران انقلابی را در عمل می خواهند نه در شعار، لذا متفکرین و دانشمندانی چون کردوانی نقشه راه را نشان دادند؛ دولت و حکومت و مجلس برای عملیاتی شدن و اقدام بیش از پیش، شتاب کنند.
کردوانی زاده 1310 گرمسار ، پس از اخذ مدرک دیپلم از مدرسه رازی (فرانسوی) در تهران برای ادامه تحصیل در رشته عمران کویر به آلمان عزیمت کرد.
در سال ۱۳۴۵ موفق به اخذ مدرک دکترا با بالاترین امتیاز شد و پس از بازگشت از آلمان در دانشکده کشاورزی ارومیه(رضائیه ) به فعالیت پرداخت. او سپس به دانشگاه تهران رفت و از سال ۱۳۴۸ در این دانشگاه مشغول تدریس شد.
وی مدیرکل دفتر مطالعات آموزشی دانشگاه تهران را در بین سالهای ۱۳۴۸تا ۱۳۵۴ برعهده داشت و بنیانگذار و رییس مرکز تحقیقات مناطق کویری و بیابانی ایران (۱۳۵۴ تا ۱۳۵۸) بود.
زنده یاد پرویز کردوانی مطالعات میدانی فراوانی در مناطق کویری و بیابانی ایران از خود به جای گذاشت و خدمات او نقش مهمی در پیشبرد علم کویر شناسی و مقابله با خشکسالی داشت. وی استاد نمونه دانشگاه تهران بود و جایزه مهرگان علم به خاطر تالیف بهترین کتاب سال در زمینه محیط زیست را کسب نمود.
عضویت در بنیاد مطالعات آسیای شبکه آب خاورمیانه، عضو هیات امنای صلح سبز، رئیس کمیته بیابانزدایی انجمن متخصصان محیط زیست ایران و بیش از ۲۰ کتاب دانشگاهی و دهها مقاله علمی به زبان های فارسی، انگلیسی و آلمانی ثمرات عمر گرانبهای ایشان بود. علاوه بر سخنرانی های متعدد در جوامع علمی بین المللی، بارها از تلاشهای این چهره ماندگار در ایران و دیگر کشورها تجلیل به عمل آمد و مجسمه ایشان در زادگاهش گرمسار و تفرجگاهی به نام پرویز کردوانی در جاده گرمسار، تجلیلی به پاس یک عمر تلاش بی دریغ پدر علم کویر شناسی ایران است
کتابهای منتشر شده زنده یاد کردوانی عبارتند از:
کویر (نمکزار) بزرگ مرکزی ایران و مناطق همجوار آن
جغرافیای خاکها
حفاظت خاک
اکوسیستمهای طبیعی
اکوسیستمهای آبی
آبهای شور
آبهای سطحی و زیرزمینی
ژئوهیدرولوژی
مراتع ایران
مناطق خشک: ویژگیهای اقلیمی، علل خشکی، مسائل آب و غیره
خشکسالی و راههای مقابله با آن در ایران
جکدانشنامهای تاریخی و ادبی در حوزه جغرافیای شهری و ریشههای تاریخی شهرها
تحقیقات، پژوهش ها، کتاب ها، راهکارها پیشنهادات، آسیب شناسی، مقالات، دانش، دانشمندان که کل عمر و زندگی خود را برای علم اختصاص دادند فقط برای تئوری پردازی پشت کرسی های دانشگاهی نبوده بلکه برای واداشتن مدیران حکومتی، دولتی و غیردولتی برای اقدام و عمل نیز بوده است.