به گزارش”خط شمال” محمد هادیزاده با اشاره به اینکه 10 واحد دارای مجوز سورتینگ و بسته بندی برنج در شهرستان محمودآباد فعالیت دارند، گفت: ظرفیت هر یک از این واحدها بطور میانگین، 2 هزار تن برنج در سال است.
هادیزاده بیان کرد: سورتینگ برنج، عملی است که در آن برنجهای با رنگ غیرمعمول، سنگریزهها، حشرات کوچک مانند شپش، شوآک (یا در زبان محلی دَلِک که به برنجهای غیرهمسان میگویند) و هرگونه ضایعات دیگر از برنج جدا می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد تصریح کرد: با سورت برنج نتایج عالی در بهبود ایمنی مواد غذایی با حذف مواد خارجی مانند سنگ، شیشه، پلاستیک و سایر مواد ناخواسته به دست می آید.
این مسئول با بیان اینکه برنج قبل از اینکه وارد دستگاه سورتینگ شود با دستگاه دیگری به نام دستگاه بوجاری الک زده می شود بطوری که خروجی دستگاه بوجاری به دستگاه سورت متصل است، افزود: مکانیزم کاری دستگاه سورتینگ بدین گونه است که برنج های خالص شده از نظر شکستگی وارد دستگاه سورت شده سپس به وسیله بالابر درون مخزن شیشه ای ریخته می شود.
وی تصریح کرد: دستگاه سورتینگ قادر به پاکسازی 2.5 تن برنج در ساعت است و می توان آن را برای مرتب سازی انواع مختلف برنج بکار برد.