به گزارش “خط شمال” دكتر علی عباسی در این خصوص اظهار داشت: از این موارد 112 نفر در دریا ، 33 نفر در رودخانه ، 6 نفر در استخر شنا ، 4 نفر در کانال ،2نفر هم در دریاچه مصنوعی و سد و 2 نفر در حوض یا حوضچه و2 نفر هم در استخر کشاورزی هستند.
وی با اشاره به توصيههايي براي پيشگيري از غرقشدگي در دریا ، رودخانه ها ، استخر و .. افزود: آشنايي با فنون اوليه شنا،آشنايي با محدوديت ها و رعايت آنها از ابتدايي ترين الزامات قبل از شنا است.
اطلاع از وضعيت عمق آب قبل از تصميم به شيرجه زدن و حتي قبل از ورود به آب ضروري است. چرا که شيرجه در آب هاي کم عمق خطر ضربه به سر و نيز شکستگي گردن را به دنبال دارد.هم چنين ورود به آبهاي عميق براي مبتديان، خطر غرق شدگي را افزايش مي دهد.
بررسي دماي آب نيز ضروري است، به عنوان مثال اگر مدت زيادي در آفتاب مانده ايد، از وارد شدن ناگهاني به آب سرد خودداري کنيد، علت اين توصيه پيشگيري از شوک دمايي است. به هيچ وجه تنها و در محيط هايي که نجات غريق وجود ندارد، شنا نکنيد.
پس از مصرف داروهايي که موجب خواب آلودگي يا شل شدن عضلات مي شوند، شنا نکنيد.
توانايي خود را در شناکردن بيش از حد در نظر نگيريد. يک سوم قرباني هاي غرق شدگي با فن شنا به طور کامل آشنا بوده اند.
مراقب شکستگي هاي گردن باشيد. (در بسياري از موارد شيرجه زدن در آبهاي كم عمق به دليل شكستگي گردن مرگ فرد را به دنبال دارد)
بسياري از رودخانه ها با وجود ظاهري آرام بسيار خطرناك و عميق هستند به نحوي كه فرد بعد از چند قدم جلو رفتن در رودخانه متوجه عمق زياد آن شده و گرفتار گردآب مي شود، بنابراين توصيه مي كنيم بدون اطلاع از وضعيت رودخانه هرگز براي شنا در آن اقدام نكنيد.