به گزارش “خط شمال” رحمتاله عباسنژاد در نشست خبری با خبرنگاران استان که در سالن اجتماعات دانشگاه مازندران برگزار شد، اظهار داشت: بیش از ۵۹ درصد دانشجویان را مربوط به رشتههای انسانی و تنها حدود ۱۱ درصد را مربوط به رشتههای فنی، مهندسی هستند و با توجه به طرح تحول بنیادین و نیاز به افزایش تحصیلکردگان رشتههای مهندسی و مهارتی، این موضوع نگران کننده است.
معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی با اشاره به اینکه مجازی بودن دانشگاه ضربه سختی به شرایط آموزش دانشجویان زد، یادآور شد: برگزاری کلاسهای حضوری بعد از خسارات ناشی از شیوع کرونا بر فضای آموزشی ضروری بوده و بیش از هر چیزی به نفع دانشجویان است.
عباسنژاد افزود: مطالبات و اعتراضهای دانشجویی همواره حق طبیعی دانشجویان است و تجمعهای روز گذشته محدود و قاعده مند بوده که نشان از شعور و فرهنگ بالای اجتماعی دانشجویان این دانشگاه دارد؛ خوشبختانه این تجمعها با حضور مسئولان دانشگاه و ایجاد فضا گفتوگو با آرامش خاتمه یافت.
وی تصریح کرد: در حال حاضر یک هزار و ۳۰۰ دانشجوی بین الملل در استان تحصیل می کنند که از این تعداد یک هزار و ۲۰۰ دانشجوی دانشگاه مازندران هستند که این مساله ناشی از فراوانی رشتهها، سطح علمی و امکانات و ظرفیت دانشگاه است؛ این دانشجویان اغلب از کشورهای عربی همچون عراق، سوریه ، لبنان، یمن، افعانستان، مالزی هستند و در رشتههای اقتصادی، حقوق و علوم سیاسی و زبان خارجی تحصیل میکنند.
۲ هزار و ۶۰۰ نفر از دانشجویان با کمبود خوابگاه روبرو هستند
علی اکبر ایزدیفرد معاونت دانشجویی دانشگاه مازندران در این جلسه در خصوص ظرفیت خوابگاهها در این دانشگاه اظهار داشت: کمبودهایی در بحث خوابگاهها داریم که در دوران کرونا به لحاظ تعمیرات، تجهیزات و بازسازی اقدام شد.
وی با اشاره به ۳ خوابگاه دانشجویی دانشگاه مازندران افزود: ۲ خوابگاه پسران و یک خوابگاه خواهران با ظرفیت ۲ هزار و ۳۱۳ نفر داشتیم که با همت دانشگاه و مجموعههای ذیربط این ظرفیت به ۲ هزار و ۸۶۲ نفر افزایش یافت.
معاونت دانشجویی دانشگاه مازندران گفت: ۱۰ خوابگاه خودگران زیر نظر دانشگاه با ظرفیت هزار نفر و مختص دانشجویان دختر در نظر گرفته شد؛ این خوابگاهها در محدوده پردیس دانشگاه قرار دارد.
ایزدیفرد خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۶۰۰ نفر از دانشجویان با کمبود خوابگاه روبرو بوده که عموما دختران دانشجو هستند.
وی ادامه داد: به دانشجویان بومی و شبانه خوابگاه تعلق نمیگیرد اما ما با توجه به ظرفیت دانشگاه قطعا خدماترسانی خواهیم داشت.
دانشگاه مازندران در این استان از نظر آموزش حضوری مشکلی ندارد
یحیی کامیابی معاونت اداری و مالی دانشگاه مازندران عنوان کرد: در دولت سیزدهم در بحث طرح تحول براساس بیانیه گام دوم انقلاب حرکت کرده و با ایجاد تشکلهای دانشجویی فضای جدیدی برای مطرح کردن و ارائه نظرات به وجود آمد.
وی گفت: دانشگاه مازندران در این استان از نظر آموزش حضوری مشکلی نداشته و دانشگاه در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
معاونت اداری و مالی دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات ما در این معاونت کمبود نیروی فعال و متخصص است که درصدد برنامهریزی جذب با برگزاری آزمون خواهیم بود.
دانشگاهها مهد تامل و تفکر هستند
مرتضی علویان معاونت فرهنگی دانشگاه مازندران با اشاره به یکهتازی فضای مجازی طی ۲ سال اخیر با وجود کرونا و تعطیلی دانشگاهها اظهار داشت: در بحث رهاشدگی فضای مجازی، کشور ما وضعیت خوبی ندارد و امروز نیز شاهد این آشوبها هستیم.
وی افزود: دانشگاهها مهد تامل و تفکر هستند و باید مسیر خاص خود را طی کنند؛ دانشجویان مدیران آینده کشور بوده که باید با مسیری هدایت شده تصمیمات درست بگیرند.
معاونت فرهنگی دانشگاه مازندران تصریح کرد: با ایجاد انجمنها و کانونهای دانشجویی فعال در دانشگاهها میتوان فرهنگسازی مناسبی در زمینه آگاهسازی دانشجویان صورت گیرد.
علویان از راه اندازی سامانه نگارستان در دانشگاه مازندران خبر داد و گفت: تمام فعالیتهای فرهنگی دانشگاه در این سامانه بار گذاری و اطلاعرسانی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: با برگزاری کرسی آزاداندیشی فضای گفتمانی بین دانشجویان شکل میگیرد که میتوان به واسطه آن جهاد تبیین مد نظر رهبری در آن ارائه و با توجه به آن پاسخگوی دانشجویان باشیم.
معاونت فرهنگی دانشگاه مازندران اعلام کرد: اردوهای فرهنگی دانشجویی از اول آبان ماه برای تعامل بیشتر بین دانشجو و دانشگاه برقرار میشود.