4
خط شمال گزارش می‌دهد؛

کم آبی چالش چهار فصل مازندران/ روزهای سخت برای کشاورزان رقم خورد

  • کد خبر : 4147
  • ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۴
کم آبی چالش چهار فصل مازندران/ روزهای سخت برای کشاورزان رقم خورد
کم آبی و خشکی مزارع مازندران را تهدید می‌کند و این وضعیت در حالی است که تغییر الگوی کشت و پیشگیری از هدر رفت آب‌های سطحی ضرورتی انکارناپذیر است.

” به گزارش خط شمال” این روزها کم آبی و خشک شدن اراضی کشاورزی در استانی که قطب کشت برنج در کشور است به وضوح دیده می‌شود از جمله مشکلات کشاورزان زحمتکش مازندران بوده که هر ساله با آن مواجه هستند.

طبق بررسی‌های کارشناسان تنها ۱۹ درصد آب‌های سطحی استان مازندران ذخیره می‌شود و مابقی از منابع آب زیرزمینی و سدها برای تأمین آب و خدمات رسانی به مردم استفاده می‌شود.در حالی که کشاورزان درگیر و دار تولید داخلی هستند؛ آیا مسئولان ذی ربط نباید با مدیریت و برنامه ریزی درست درصد رفع این چالش که هرساله فصل بهار و زمان کشت برنج بوده داشته باشند؟

نعمت الله بذر افشان دهیار روستای حاجی کلا بخش سرخ رود شهرستان محمودآباد در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص مشکلات کم آبی در فصل کشاورزی اظهار داشت: عمده ترین مشکل ما در این بخش تأمین آب اراضی کشاورزی است که به علت قرار داشتن در پایین نقطه رودخانه هزار در فصل بهار با کمبود آب مواجه هستیم.

دهیار روستای حاجی کلاً خاطرنشان کرد: کل روستاهای بخش سرخ رود از کنس مرز تا دریاسر با تنش آب شدید مواجه هستند و مشکل اساسی آن توزیع در سر دهانه بالاست بوده که به صورت ناعادلانه آب کمتری به پایین دست فرستاده می‌شود.

بذرافشان ادامه داد: از مسئولان تقاضا داریم تا به فکر تأمین سوخت کشاورزان و برنامه ریزی برای برق رسانی به اراضی کشاورزی باشند و امیدواریم سد لاستیکی سرخ رود هر چه زودتر افتتاح شود تا عمده مشکلات آبی در بخش با بهره گیری از آن کمتر خواهد شد.

 کم آبی چالش چهار فصل مازندران/ تنش خشکی در مزارع

بهزاد برارزاده مدیرعامل آب و فاضلاب مازندران در گفتگو با خبرنگار ما در مورد وضعیت آب در استان مازندران اظهار کرد: مازندران در شرایط فعلی با زیر ساخت سه میلیون جمعیت در حال خدمات رسانی به مردم عزیز کشورمان ایران است و در زمان پیک مصرف خدمات دهی به ۵ میلیون نفر و در ایام عید حتی به ۱۰ تا ۱۵ میلیون نفر می‌رسد.

نیاز آبی مازندران ۳۴۰ میلیون مترمکعب است

مدیرعامل آب و فاضلاب مازندران تصریح کرد: در حال حاضر در این استان ۱۲ درصد از منابع زیر زمینی استفاده می‌شود و مابقی از ۳۴۰ میلیون آبی که برای مردم مازندران نیاز داریم از سد آیت الله صالحی مازندرانی، سد شهید رجایی و سد میجران تأمین می‌شود.

برارزاده ادامه داد: ۸۸ درصد دیگر تأمین آب از ۷۴۰ حلقه چاه و ۳۳۰ دهنه چشمه است که در زمان قطع برق با چالش جدی مواجه خواهیم بود.

وی در مورد منطقه سرخ رود گفت: این بخش از جمله مناطقی است که از سفره‌های زیر زمینی استفاده شده و خدمات می‌دهیم ونیازمند نگاه ویژه برای رفع محرومین زدایی برای مردم منطقه است.

مدیرعامل آب و فاضلاب مازندران یادآور شد: در سال گذشته ۱۳ میلیارد پروژه در این منطقه انجام شد و با کمک مردم چاه‌های عمیق را برای رفع بیشتر محرومیت فعال کردیم اما این پایان کار نیست.

برارزاده اظهار داشت: ۱۷ میلیارد اعتبار برای سال ۱۴۰۱ درخواست شد و تنها موضوع ساخت مخزن برای رفع مشکل آبی منطقه است.

وی بیان کرد: برای عدم استفاده از سفره‌های زیر زمینی در مازندران باید درصدد بهسازی حلقه‌های چاه و احداث چاه در برخی شهرستان‌ها برنامه ریزی مدون صورت گیرد.

مدیرعامل آب و فاضلاب مازندران در پایان افزود: زمانی دغدغه ما در برخی شهرستان‌ها به لحاظ کمبود آب رفع خواهد شد که بتوانیم به سمت استفاده از آب‌های سطحی برویم.

مرتضی نبی زاده سرپرست معاونت حفاظت و بهره برداری آب منطقه‌ای مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در بحث آب در مازندران ۳ وضعیت منطقه‌ای شرق، غرب و مرکزی داریم؛ ودر شرق استان تقاضا بیش از منابع است و در غرب و مرکز کمی کمتر شدت کمبود آب داریم.

وی افزود: در مناطق آمل، محمودآباد و بخش سرخ رود تقاضا بیشتر از منابع است که ناشی از جمع شدن حجم آب در سد لار خواهد بود بنابراین باید با استان تهران هماهنگی انجام تا منابع مصرفی مازندران آزاد سازی شود.

سرپرست معاونت حفاظت و بهره برداری آب منطقه‌ای مازندران اظهار داشت: هر ساله توافقاتی از طریق نمایندگان و مسئولان با استان تهران داریم تا حقی که مازندران از منابع آبی دارد رها سازی شود و سال گذشته حدود ۵۰ میلیون متر مکعب آّب از سد لار به سمت مازندران رهاسازی شد.

در سد شهید رجایی در بحث آبگیری کمی مشکل داریم و نسبت مشابه سال گذشته حدود ۴۰ میلیون متر مکعب کمتر ذخیره آب است

نبی زاده خاطرنشان کرد: سد گلورد اگر به طور ۱۰۰ درصد آبگیری شود بخش اعظم مشکلات رفع خواهد شد؛ و در سد شهید رجایی در بحث آبگیری کمی مشکل داریم و نسبت مشابه سال گذشته حدود ۴۰ میلیون متر مکعب کمتر ذخیره آب است.

وی با بیان اینکه تغییر الگوی کشت یکی از موارد کنترل منابع آبی خواهد بود، گفت: کشت ارقام کم آب طلب و ممنوعیت کشت برنج در فصل تابستان از جمله مدیریت‌های ما در بحث تأمین منابع آبی خواهد بود.

سرپرست معاونت حفاظت و بهره برداری آب منطقه‌ای مازندران در پایان بیان کرد: این استان قطب کشت برنج محسوب می‌شود و نباید از تولید عقب ماند و در حال پیگیری هستیم تا با هماهنگی جهاد کشاورزی محصول پر آب طلب به سمت غرب مازندران برود.

 

ولی الله فرزانه نماینده مردم محمودآباد و نور در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: با توجه به فصل کشاورزی ما در این مناطق که جزو پایین دست محسوب می‌شود با کمبود آب مواجه هستیم.

وی تصریح کرد: تقاضای کشاورزان این است که چاه‌هایی که زیر ۲۰ متر بوده و از نظر کارشناسی جزو آب‌های سطحی محسوب می‌شود حداقل با مجوز آب منطقه‌ای سوخت آن تأمین شود.

نماینده مردم محمودآباد و نور در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: افزایش بستر رودخانه‌ها از جمله اعتراضات کشاورزان بوده که در آن احداث بنا کردند و باعث کاهش آب شده است که باید از طریق قانونی درصدد رفع آن باشیم.

به گزارش خط شمال؛ مازندران قطب کشاورزی و کاملاً وابسته به آب است و عدم تأمین آب قطعاً در کیفیت محصولات کشاورزی در این استان تأثیرگذار خواهد بود و این در حالی ست که مسئولان طی سال‌های اخیر وعده‌های زیادی برای رفع این مشکل داده‌اند که هنوز با آن جامع عمل پوشانده نشد.

لینک کوتاه : https://khateshomal.ir/?p=4147

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.