2
یکی از سوالات متداول در مورد اعتیاد:

آیا مصرف مواد مخدر در پیشگیری از کرونا موثر است؟

  • کد خبر : 770
  • ۱۶ تیر ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۸
آیا مصرف مواد مخدر در پیشگیری از کرونا موثر است؟
برخلاف تصور بسیاری از افراد که مصرف کنندگان مواد مخدر از چنگال کرونا در امان هستند اما واقعیت خلاف این باور است.

ماه‌های نخست هجوم کرونا به جامعه بشری، در حالی که غافلگیری عجیبی سراسر جهان را فرا گرفته و دانشمندان و محققان علوم پزشکی کمترین اطلاعاتی در مورد این ویروس نداشته و تنها در پی اطلاع رسانی برای عموم در خصوص پیشگیری از ابتلاء به آن را در دستور کار خود قرار داده بودند، برخی شایعات مثل عدم ابتلای معتادان به مواد مخدر به ویروس کرونا و یا تاثیر مشروبات الکلی بر پیشگیری از ابتلاء به این ویروس ذهن مردم را درگیر خود کرده بود.

در حالی که جامعه ما همچنان در شوک به سر می برد،خبر مرگ و میر ناشی از مصرف الکل به بهانه پیشگیری از ابتلاء به کرونا غافلگیری دیگری بود که جامعه ما را به خود مشغول کرد و نگرانی عجیبی به دل مردم راه داد.

در خوزستان و تهران تعدادی از مصرف کنندگان الکل به کام مرگ کشانده و تعدادی دیگر نیز بینایی خود را از دست داده و خیلی ها نیز دچار اختلالات گوارشی شدند.

هرچند اطلاع رسانی‌های دقیق از طریق رسانه ها و انتشار اخبار در شبکه های مجازی، به روشن گری عدم تاثیر الکل بر پیشگیری از ابتلاء به کرونا و خودمراقبتی شهروندان در برابر آن کمک کرد اما متاسفانه همچنان این باور در بسیاری از مردم وجود دارد که مواد مخدر در پیشگیری از ابتلاء به کرونا موثر می باشد،خبری که بنا به گفته برخی از مسئولان سبب افزایش گرایش بسیاری ازمردم در جهان به مصرف مواد مخدر شده است.

اما واقعیت چیست؟ آیا واقعا مواد افیونی بر کاهش ابتلا به کرونا موثر می باشد؟

یافته‌های علمی در مورد کرونا بیانگر این قضیه می باشد که افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی در بدن خود هستند،در برابر ویروس کرونا از توان آسیب پذیری بیشتری برخوربوده وجالب اینجاست که اعتیاد به هرگونه مواد مخدر سبب کاهش قدرت بدن و ضعف در سیستم ایمنی بدن فرد مصرف کننده می شود.

از سوی دیگر افرادی که از طریق استنشاق ویا همان دودکردن مواد مخدر مصرف می کنند،از نظر تنفسی دچار مشکل شده و ضعف در سیستم تنفسی باعث افزایش آسیب پذیری این افراد به انواع بیماری ها بویژه در برابر کوید 19 می شود،چرا که یکی از مهمترین نقاط در بدن که کوید 19 به آن حمله می کند،سیستم تنفسی است.

مصرف مواد مخدر به صورت خوراکی نیز سبب آسیب به سیستم گوارشی و در نهایت ایجاد ضعف در بدن و افزایش احتمال ابتلاء به کوید 19 و افزایش آسیب پذیری و خطر مرگ را برای فرد مصرف کننده به همراه دارد.

همچنین ابتلاء به انواع بیماری های عفونی و ضعف در خورد و خوراک در نتیجه مصرف مواد مخدر نیز در شرایط کرونایی برای افراد بینهایت خطرناک و حتی کشنده خواهد بود.

همچنین افرادی که به استعمال مواد دخانی مثل مصرف انواع سیگار،انواع توتون و تنباکو و پیپ ها می پردازند، نیز سبب ایجاد ضعف در سیستم تنفسی خود می‌شوند.

از آنجایی که کووید 19 هم به سیستم تنفسی و هم گوارشی آسیب وارد می‌کند، احتمال آسیب پذیری مصرف کنندگان مواد مخدر و مواد دخانی در برابر این ویروس منحوس را در آنان چند برابر کرده و خطر مرگ را برای افراد به همراه خواهد داشت.

در پایان باید گفت که مصرف مواد مخدر نه تنها هیچ تاثیر مثبتی بر پیشگیری از ابتلاء به کرونا ندارد، بلکه با کاهش توان بدنی و ایجاد اختلال در سیستم تنفسی احتمال آسیب پذیری در مقابل کرونا را در افراد بالا برده و خطر مرگ را افزایش می دهد، و این باور که مواد مخدر تاثیر مثبت بر سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا دارد؛ تنها شایعه ایست که از طریق تبهکاران بزرگ و قاچاقچیان حرفه ای مواد مخدر در سطح دنیا صرفا با هدف ایجاد افزایش گرایش به مصرف مواد مخدر در مردم و سوداگری و منفعت طلبی بیشتر به گوش مردم رسانده‌اند.

لینک کوتاه : https://khateshomal.ir/?p=770

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.