به گزارش “خط شمال” محمد هادیزاده با اشاره به اهمیت زمان و میزان کوددهی سرک برنج، گفت: در سرک اول، زمان کوددهی در ارقام زودرس (طارم) حدود 15 تا 20 روز بعد از نشا و در ارقام پرمحصول (شیرودی، ندا و...) حدود 25 تا 30 روز پس از نشاکاری می توان نسبت به کود سرک اوره اقدام کرد.
وی ادامه داد: در سرک دوم، زمان آن در ارقام زودرس 30 تا 35 روز بعد نشا 50 درصد کود پتاس و باقی مانده کود اوره و در ارقام دیر رس 40 تا 50 روز بعد از نشا از 50 درصد کود سرک پتاس و باقی ماندهی کود اوره استفاده شود.
به گفته هادیزاده برای کودپاشی سرک آب کرتها بایستی به عمق 5 تا 6 سانتی متر و ورودی و خروجی کرت ها کاملا بسته باشد و پس از اجرای عملیات کودپاشی تا زمانی که ارتفاع آب به صفر نرسد از ورود و خروج آب جلوگیری شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد درباره فواید کوددهی سرک برنج بیان کرد: افزایش راندمان جذب کودها با مصرف کود سرک اول سبب رشد رویشی مناسب و افزایش پنجه زنی و مصرف کودهای سرک دوم در زمان ابتدای تشکیل خوشه اولیه سبب افزایش طول خوشه، طول دانه، درصد دانه های رسیده، وزن هزاردانه، ضریب تبدیل، پروتئین دانه و یکنواختی خوشه ها و رسیدگی آنها می شود.
هادیزاده در پایان گفت: کشاورزان برای کسب نتیجه مطلوب در خصوص زمان و مقدار مصرف کود شیمیایی می توانند با کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی دهستان ها و مدیریت جهاد کشاورزی مشاوره کنند.