به گزارش قلم شمال آنلاین؛ افراد خانواده ساعات زیادی از شبانه روز را در فضاهای مجازی گذرانده و تعاملات و ارتباطات در این فضاها را جایگزین تعاملات و روابط با اعضای خانواده و همسالان خود کرده اند که این موضوع صدمات جبران ناپذیری را به رشد اجتماعی و فرهنگی آنان وارد ساخته و ساختارزندگی اجتماعی آنان را تقریبا همه جنبه های مختلف زندگی شان، دچار از هم گسیختگی کرده و آنان را به گرداب فلاکت و نابودی کشانده است.
فعالیت نامحدود و افسار گسیخته مخاطبان در شبکه های اجتماعی مجازی تاثیرات عمیقی بر جنبه های اجتماعی و استحاله فرهنگی خانواده ها می گذارد.
نتایج بسیاری از تحقیقات انجام شده در این حوزه حاکی از آسیب های اجتماعی و فرهنگی جدی و قابل تاملی است که حضور فضاهای مجازی در نهاد خانواده برجای گذاشته است.
یافته های تحقیقات نشانگر این مساله است که استفاده حساب شده بد خواهان و دشمنان از عوامل مهم و اثر گذار بر شیوه تفکر و کیفیت زندگی مخاطبان خود است.
وقتی تمام آسیب های حاصله را در کنارهم قرار می دهیم به این نکته مهم می رسیم که ورود به دنیای ایده آل مجازی و غرق شدن در سراب وابستگی همان تغییر در عادات زندگی، زندانی شدن در تنهایی و فاصله گرفتن از دنیای واقعی و به بیراهه رفتن در فضای کاذب و از دست دادن تمام داشته های دیروز است.
ارتباطات سالم در فضای مجازی و لزوم هوشیاری جـوانان و خـانواده ها نسبت به تـهدیدات فـضای سایبری در درجه ی نخست اولویت ها باید قرار دارد.
برای جلوگیری ازهم پاشیدگی خانواده ها، والدین باید تا حدودی به فناوری های روز دنـیا مـسلط باشند و آگاه باشند که تغییر در رفتار فرزندان به معنای ایجاد تغییر در طرز فکر آن هاست و هنگامی که بنیان فکری و شخصیت آن ها به صورت نا صحیح شکل گیرد، راه نفوذ شیادان به حـریم خـصوصی افراد و مـحیط امن خانواده باز می شود و چنانچه خانواده ها نسبت به شیوه های جدید ارتباط فرزندان خود آگاهی و شـناخت کافی ولازم را داشته باشند از انجام بسیاری از جرایم و ارتباطات پنهانی آنان جـلوگیری بـه عـمل می آید.
لذا در تحلیل و بررسی آسیب های انواع فضاهای مجازی و شبکه های مختلف اجتماعی بر نهاد خانواده باید این کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی مان را به جد به کار ببندیم که” اگر از فضای مجازی غافل شویم و اگر نیروهای مومن میدان را خالی کنند، مطمئنا ضرر خواهیم کرد؛ هرکس به اندازه وسعت و توان خود در این میدان حضور یابد، در این بین، مسئولان وظایف متعدد و مهمی دارند، از جمله افزایش آگـاهی هـای عمومی، تقویت آموزش و پرورش و جدی تر پرداختن به فعالیت های مرکز ملی فضای مـجازی، در ایـن صـورت می توان ازفضای مجازی به عنوان یک فرصت بهره گرفت، بی آنکه تهدیدهای آن برایمان دردسـرساز شود”.
تهیه و تنظیم: سرهنگ “سید جعفر ساداتی” معاون فرهنگی اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مازندران