2
به همت سازمان بسیج اساتید استان، معاونت فرهنگی و اجتماعی و دانشکده الهیات دانشگاه مازندران:

همایش ملی مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی در دانشگاه مازندران برگزار شد

  • کد خبر : 6020
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۸
همایش ملی مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی در دانشگاه مازندران برگزار شد
همایش ملی مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور سردار سیاوش مسلمی فرمانده سپاه کربلای استان مازندران و از فرماندهان محور مقاومت در روز چهارشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۱ در سالن شهید آوینی دانشکده هنر و معماری دانشگاه برگزار شد.

به گزارش “خط شمال” دکتر حشمت‌اله علی‌نژاد رییس دانشگاه مازندران در این مراسم که به همت سازمان بسیج اساتید استان، معاونت فرهنگی و اجتماعی و دانشکده الهیات دانشگاه مازندران برگزار شد، با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر این‌که همگان باید به این شهید بزرگوار به چشم یک مکتب نگاه کنند، گفت: از آن زمان در خصوص مفهوم واژه مکتب و این‌که ارتباط مکتب شهید سلیمانی با مکتب اسلام و انقلاب اسلامی چیست، مکتب امام(ره) چه نسبتی با این مفاهیم دارد و مولفه‌های مکتب سردار سلیمانی سوالاتی مطرح بود.

رییس دانشگاه مازندران با تاکید بر این‌که مکاتب فراوانی در جهان ظهور کردند که برخی از سوی پیامبران و برخی از سوی مادیون شکل گرفتند که هر یک با توجه به قدرت خود دارای گستره خاصی بوده‌اند، اظهار داشت: یکی از مکاتب اثرگذار در عصر حاضر، مکتب امام(ره) بود که برخی از نیروهای این مکتب به قدری بزرگ و اثرگذار بودند که خود دارای مکتبی ذیل مکتب امام(ره) هستند که از جمله این افراد می‌توان به شهید سردار قاسم سلیمانی اشاره کرد که پیش از شهادتش قدرتمند بود اما پس از شهادتش، قدرت‌آفرین‌ترین شهید کشور و مقاومت شد.

دکتر علی‌نژاد یکی از شاخص‌های این مکتب را اخلاص دانست و با بیان این‌که مجاهدت در عین گمنامی، اولین ویژگی بسیار مهم اخلاص است گفت: هرکس که به دنبال نشان‌دادن خودش نباشد و به دنبال نشان‌دادن خدا باشد خدا متکفل می‌شود که او را نمایان کند و الگو قرار دهد. شهید سلیمانی تلاش نمی‌کرد خود را نشان دهد و برای گمنام بودن مجاهدت می‌کرد. اخلاص وی به این معناست که در حرکات و صحنه‌های زندگی اصلا خود را نمی‌دید و به دنبال معرفی خویش نبود، به دنبال این بود که خدا را نشان دهد و بنابراین خدا متکفلش شد.

رییس دانشگاه مازندران ولایت‌پذیری را یکی دیگر از ویژگی‌های سردار سلیمانی برشمرد و تصریح کرد: حاج قاسم نه به ظاهر بلکه با اعتقاد عمیق، سرباز ولایت بود، هم در درک مواضع رهبری و هم عمل به فرمایشات رهبری؛ او ولایت‌مداری را در دو بعد بزرگ داشت، بعد اول درک صحیح از ولایت و باور این‌که آنچه ولایت می‌گوید حکم الله است و بعد دوم تعبد به ولایت که این تعبد عقلانی بوده است.

دکتر علی‌نژاد جامعیت، حریت و آزادگی از مادیات دنیایی را از ویژگی‌های دیگر حاج قاسم برشمرد و با اشاره به این‌که او به این نتیجه رسیده بود که دنیا را به استخدام دربیاورد نه این‌که به استخدام دنیا دربیاید، خاطرنشان کرد: حاج قاسم به حقیقت آزادی که آزادی از غیر است دست یافته بود. در مکتب حاج قاسم که مکتب اسلام است، آزادی به این معنا بود که هیچ عامل دنیوی نتواند او را محدود کند.

دکتر حشمت‌اله علی‌نژاد در ادامه سخنان خود به قدرت تدبیر و منطق استوار حاج قاسم اشاره کرد و افزود: او یک فرمانده نظامی عملیاتی بود اما روسای جمهور و شخصیت‌های بزرگ را در تصمیم‌های مهم متقاعد می‌کرد. برای مثال روسیه را با تفکری که رییس جمهورش دارد متقاعد کرد که این چنین در سوریه حضور پیدا کند. حتی آمریکایی‌ها که دشمن حاج قاسم هستند هم به مکتب ایشان اذعان دارند.

رییس دانشگاه مازندران در پایان با تاکید بر این‌که در این مکتب تفکر تنها معطوف به مسلمانان نیست بلکه افق نگاه او نجات بشریت است، اظهار داشت: وی حتی تمایل به کشتن سربازان دشمن هم نداشت و هرکجا مظلومی بود احساس می‌کرد باید یاور او باشد. ما دانشگاهیان تکلیف داریم که شخصیت‌هایی نظیر حاج قاسم را الگو قرار دهیم و وزارت علوم هم باید ورود پیدا کند که در درس‌های ما هم این مکتب به عنوان یکی از دروس اختیاری

گنجانده شود.

ویژگی اساسی مکتب سردار، عمل‌گرا بودن حاج قاسم سلیمانی بوده است

سردار سیاوش مسلمی فرمانده سپاه کربلای استان مازندران نیز در این همایش، حضور پرشور و اثرگذار اساتید بسیجی را بیانگر دغدغه‌مند بودن این قشر فرهیخته در برابر هجمه‌های دشمنان دانست و با اشاره به این نکته که ما انتظار داریم شما هادیان ما باشید و این را به کسانی که ملی‌گرا هستند منتقل کنید که دشمن درحال چه کاری است؟، دلیل تعجب دانشجویان از شنیدن کلمه مکتب سردار سلیمانی را عدم شناخت صحیح از ابعاد وجودی دنیایی و معنوی این سردار دانست.

وی با اشاره به جنگ رسانه‎ای استکبار بر علیه ایران، به‌کارگیری همه تهدیدات ممکن به غیر از بمب هسته‌ای در این جنگ ترکیبی توسط دشمنان را نشانه ترس آنان از اقتدار و هیمنه جمهوری اسلامی دانست و افزود: یک ویژگی اساسی مکتب سردار، عمل‌گرا بودن حاج قاسم سلیمانی بوده است. اگر مسوولان به این ویژگی‌های مکتب سردار عمل می‌کردند، امروز مردم امیدوارتر بودند، زیرا برخی از نگرانی‌های مردم از عمل مسوولان‌شان است.

فرمانده سپاه کربلای استان با اشاره به تاکیدات رهبری معظم انقلاب مبنی بر این‌که؛ جهاد تبیین قطعی و فوری است، اظهار داشت: چقدر به آن پرداختیم؟ چقدر به شبهات جوانان پاسخ دادیم؟ امروزه تنها راه مواجهه با جنگ شناختی، تبیین و گفتن واقعیات است. امروز جنگ روایت‌هاست که روایت اول را دشمن می‌گوید و همه ما مظفیم تا از تمام امکانات موجود در مسیر روشنگری و جهاد تبیین استفاده کنیم.

ادبیات حاج قاسم باید در حوزه‌های دانشگاهی ما به عنوان نظریه مقاومت شکل بگیرد

دکتر مرتضی علویان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران و دبیر همایش، در این همایش با بیان این‌که ۱۴ همایش در این خصوص در سطح کشور برگزار شد اظهار داشت، علی‌رغم نشست‌های مختلفی که صورت گرفت حدود ۱۲۰ مقاله به دبیرخانه همایش رسیده است و از این ۱۲۰ مقاله، ۸۵ مقاله برای داوران ارسال شده که حدود ۲۶ مقاله به صورت پوستر و ۱۸ مقاله به صورت سخنرانی در پنل‌های تخصصی ارایه شد.

وی با اشاره بر تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه سردار سلیمانی را باید به عنوان یک مکتب در نظر گرفت، اذعان داشت: مجموعه مقالات ارسالی به این همایش بر این مساله به‌ویژه بر محوریت آن در مجامع علمی تاکید داشتند، توجه بسیاری از این مقالات بر شاخص‌های فردی و شخصیتی سردار سلیمانی بود. در حوزه شخصیت‌محوری که از شاخص‌های مکتب سردار سلیمانی است به گزاره‌هایی می‌رسیم که این گزاره‌ها زیرمجموعه مکتب توحیدی اسلام هستند.

دبیر همایش ملی مکتب سردار سلیمانی، با بیان این‌که همه کارهای حاج قاسم با اخلاص بود گفت: این ویژگی‌ها سردار سلیمانی را تبدیل به یک مکتب کرده است. این ادبیات باید در حوزه‌های دانشگاهی ما به عنوان نظریه مقاومت شکل بگیرد، در علوم سیاسی بخشی از این حوزه به عنوان مکتب مقاومت در حال انجام است، اما مهم این است که در قالب نظر و کتاب نماند و اجرا شود.

دکتر علویان با تاکید بر این‌که نگاه مدیریتی ما باید نگاه جهادی باشد گفت: هر مکتبی گزاره‌های خاصی دارد و آن گزاره‌های خاص در ادبیات جهادی را در مدیریتی که مقام معظم رهبری به آن تاکید داشتند باید جاری کنیم.

برگزاری جبهه علمی- فرهنگی یکی از راه‌های تحقق جهاد تبیین است

دکتر حبیب‌اله حلیمی جلودار مسوول سازمان بسیج اساتید استان مازندران با بیان اين‌که ده درصد از ظرفیت‌های بسیج اساتید در جامعه استانی استفاده نمی‌شود، به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تشکیل کرسی‌های آزاداندیشی و جهاد تبیین اشاره کرد و گفت: ما هنوز مساله تبیین را اجرا نکردیم و از کسانی که تبیین را بلدند استفاده نمی‌کنیم. ما باید از مساجد برای تبیین استفاده کنیم، در مساجد مردم به صورت خودجوش برای محرم و ماه رمضان و … جمع می‌شوند و نیازی به بخشنامه و غیره ندارند.

دکتر حلیمی جلودار با اشاره به این نکته که یکی از کارهایی که می‌توان در این زمينه انجام داد برگزاری جبهه علمی- فرهنگی است اظهار داشت: ما در شهرستان‌های استان این جبهه را تشکیل دادیم و اعضای آن‌ها هم مشخص شده‌اند. برنامه ما این است که هر ماه یک‌بار بسیجیان آن شهرستان را جمع کنیم و با حضور مردم و مسوولان، مطالبات مطرح شود.

مسوول بسیج اساتید استان مازندران با اشاره به وقایع اخیر کشور و برخی ناهنجاری‌ها که در سطح دانشگاه صورت گرفت خاطرنشان کرد: پشت صحنه این اتفاقات توطئه است و باید این توطئه را تشخیص دهیم. چرا در کلاس‌های درس در حد ۱۰ یا ۱۵ دقیقه در مورد این مسایل تحلیل نمی‌کنیم؟ باید در دانشگاه به مسایل فرهنی و اجتماعی رسیدگی شود.

موج‌سازی که امام انجام داده است مبتنی بر شعار‌های اسلام است

امیر سادات کرمی مسوول سازمان بسیج دانشجویی استان مازندران نیز در این همایش با اشاره به این‌که امام(ره) اولین موج‌ساز انقلاب بود، گفت: در جواب کسانی که ادعا می‌کنند بخشی از انقلاب ما اقتصادی بود، باید گفت که نقاط تجمعی که امام(ره) فراخوان می‌داد در مقوله اسلام است. چه در جمع بازاری‌ها و چه در جمع انجمن اسلامی و روحانیت و … . اگر هم جایی در حوزه اقتصادی است باز استقلال اقتصادی برای ما اهمیت دارد.

سادات کرمی با تاکید بر این‌که موج‌سازی که امام انجام داده است مبتنی بر شعار‌های اسلام است، افزود: مهم‌ترین پیامد عاشورا، افزایش برائت اسلامی علیه حکومت طاغوت و تلاش برای تبیین جنایات رژیم است.. همه‌گیر ساختن نهضت، تبیین و شکل‌گیری شعارهای مبتنی بر نیازهای مردم و فشار حداکثری تا پیروزی انقلاب از دیگر مظاهر مکتب امام در رهبری انقلاب است که دشمنان با استناد به آن در صدد شکل‌دادن یک انقلاب جدید به توهم باطل خود در ایران هستند.

مسوول سازمان بسیج دانشجویی استان مازندران در پایان سخنانش در خصوص اتفاقات اخیر اظهار داشت: اگر جریانی منسجم‌تر، هدفمند‌تر و هزینه‌مند‌تر باشد جامعه را به‌دست می‌گیرد. ما معتقدیم این جریان به سرانجام نمی‌رسد ولی هزینه‌هایی برای حکومت دارد. ما هم باید با تبیین و روشنگری و صرف هزینه‌های لازم، در راستای بصیرت‌افزایی همگان به‌ویژه نسل جوان بکوشیم.

یادآور می‌شود: در پایان این همایش، از مقالات برتر و برگزیده با اهدای لوح سپاس تجلیل شد.

لینک کوتاه : https://khateshomal.ir/?p=6020

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.