به گزارش “خط شمال” ورودی مسجد در ضلع شمالی است و بر فراز سردر آن مناره هشت ضلعی زیبایی با تزیینات خاص آجرکاری قرار دارد. حیاط مسجد مستطیل شکل و شبستانهایی در جهت جنوبی و غربی آن واقع شدهاند.
اکنون این مسجد چهار سالی ست که شبستان و حجرههای آن مورد استفاده طلبههای حوزوی قرار نمیگیرد و حجرهها بلااستفاده مانده است.
قدمت این مسجد به قرون اولیه هجری قمری میرسد، ولی بنا در طی زمان دچار تغییرات فراوانی شدهاست. این بنا یک بار در اثر زلزله تخریب و در سال ۱۲۲ به دست آقا علی اشرف مشایی و حاجی گرشاسب بازسازی شد. (رابینو، ۱۳۶۵) در سال ۱۳۳۵، مسجد طعمه حریق شد و بار دیگر متولیان آن را مرمت کردند. در سالهای اخیر، شبستان جنوبی بنا را تخریب و شبستان دیگری با سازه فلزی بجای آن احداث کردهاند.
سال ۱۳۶۵ شمسی تولیت مسجد جامع آمل به مرحوم حجتالاسلام حاج شیخ محمد صادق اسدیان که از نوادگان و فرزندان ذکور واقف بنا، حاج گرشاسب مشائی بودهاند با امضا و تائیدات بزرگان طایفه و خاندان مشائی و همچنین تاییدات مراجع قم به ایشان سپرده شد. متولی وقت حاج شیخ محمد صادق اسدیان مقبره جد بزرگوار خود حاج گرشاسب را با تفأل به قرآن و آمدن آیه شریفه (ادخلوها بسلام آمنین…)بازسازی نموندند. مرحوم اسدیان مرمت و بازسازی مسجد جامع، احیای کتابخانه وحوزه علمیه، تدریس سطوح مقدماتی وعالی حوزه علمیه در مسجد جامع را نیز بر عهده داشتهاست.
این اثر در تاریخ 11 دی 1380 با شمارهٔ ثبت 4671 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
عکس:کبریا مقدس