0
حک نام حاج قاسم بر قلب‌ ملت ایران؛

جهادی از جنس مقاومت که ماندگار شد

  • کد خبر : 18080
  • ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۸
جهادی از جنس مقاومت که ماندگار شد
نام حاج قاسم یک مکتب، اعتقاد و تفکر است که باید در خون هر ایرانی جریان داشته باشد، سردار دل‌ها امروز در بین ما نیست اما تربیت حاج قاسم‌های کوچک، رویش و اُمیدی در قلب ملت ایران خواهد بود.

به گزارش “خط شمال” سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی همواره در تلاش برای آرامش بیشتر مردم ایران بود طوری که یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های شخصیتیِ سید‌الشهدای مقاومت خدمت به مردم بوده است.

ملت ایران الگوی جبهه مقاومت هستند و سردار دل‌ها که پس از شهادتش یک مکتب برای ادامه راه شد؛ خبر شوکه‌کننده شهادت حاج قاسم، سرباز پر افتخار کشورمان تلخ بود اما ترویج فرهنگ و مکتب ایشان وظیفه مهم جوانان این سرزمین محسوب می‌شود.

غیرت و گذشت سیدالشهدای مقاومت الگویی برای ما است تا بدانیم که آرامش ایرانمان را مدیون خون شهیدانی همچون حاج قاسم هستیم و برای زنده نگه داشتن نامشان باید راهشان را ادامه داد.

نام حاج قاسم یک مکتب، اعتقاد و تفکر است که باید در خون هر ایرانی جریان داشته باشد، سردار دل‌ها امروز در بین ما نیست اما تربیت حاج قاسم‌های کوچک، رویش و اُمیدی در قلب ملت ایران خواهد بود.

با توجه به نزدیک بودن ۱۳ دی ماه، سالروز شهادت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی برای تبیین شخصیت ایشان با نگاه به ترویج مکتب سردار دل‎‌ها گفتگویی با کارشناسان سیاسی و فرهنگی داشتیم.

خدمت به مردم؛ شاخصه‌ شخصیتیِ سیدالشهدای مقاومت

محسن خاکزاد کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص اینکه چگونه حاج قاسم پس از شهادت سردار دل‌ها شد، اظهار کرد: شهید سلیمانی در زمان حیات مادی‌اش در غیرت، گذشت، معرفت، وطن‌دوستی، مردم‌داری و در حوزه‌های مختلف وظیفه‌شناسی و شجاعت، در رده‌ی سرداران بزرگ اسلام بشمار می‌رفت.

وی تصریح کرد: همان شخصیت رئوف و ایمانی و ولایی‌اش موجب شد تا بنام او مکتبی ایجاد شود و خیل کثیری هم بشوند پیرو مکتب وی؛ حاج قاسم برای اینکه وطن را عزیز بدارد، در موضع دشمن‌شناسی ید طولایی داشت و اقدام غافلگیرانه‌اش همواره دشمن را به حیرت می‌بُرد.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: گرچه در نگاه تاریخ بشر دو جریان حی و باطل در مقابل هم قرار گرفتند و اگر باطل در یک بازه‌ای جولان داشت، حق اما همیشه پیروز بود و دولت جهانی در قلوب آزاد جهان ایجاد کرد و می‌کند.

خاکزاد با تاکید بر اینکه حاج قاسم یک نمونه از همان حق بود در مدار ولایت و وطن‌دوستی، افزود: در بستر ولایت، اطاعت و در وطن‌دوستی، خدمت به مخلوق خدا و مردمان جامعه‌اش از شاخصه‌های شخصیتیِ سیدالشهدای مقاومت بوده است.

وی خاطرنشان کرد: پس از انقلاب اسلامی هم که دشمنان اسلام به حمایتِ همه‌جانبه از صدام، آن حکومت بعث به ایران اسلامی حمله‌ور شد، لازم بود تا مردمانی دلیر از جنس آسمان که در زمین ساکن بودند، به مصاف روند که حاج قاسم یکی از همان جانبرکفان بود.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: ۴۰ سال خواب را بر چشمان خود حرام دانست تا هم در مقابل زیاده‌خواهی دشمنان ایستادگی و هم عزت وطن را حفظ کند و هم جرات تعرض به وطن را به دشمن ندهد.

لزوم ترویج فرهنگ مکتب حاج قاسم سلیمانی

خاکزاد یادآور شد: شان و مقام حاج قاسم باید ده‌ها مجله شود تا جوامع بشری بفهمد کرامت انسانی یعنی چه، باید خصوصیات فردی، اجتماعی، وطن‌دوستی و ابعاد شخصیتی حاج قاسم برای جامعه بازگو شود.

وی با اشاره به اینکه نه فقط در سالروز شهادت بلکه در سایر فصول سال ابعاد شخصیتی شهید سلیمانی باید در جامعه جاری باشد، گفت: ضرورت دارد در تمام مقاطع تحصیلی کتب درسی نیز به جنبه‌های مختلف زندگی و ایثار سردار علمدار ولایت، پرداخته شود.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: ترویج فرهنگ حاج قاسم می‌تواند در جامعه موجب رویش هزاران هزار حاج قاسم‌های کوچک شود.

جهاد حاج قاسم در جهان متمرکز بود

کارشناس مسائل فرهنگی در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه در مکتب نورانی اسلام، مرز جغرافیایی معنا ندارد، اظهار کرد: در تاریخ انقلاب اسلامی دلاورمردانی از خاک پاک ایران بودند و هستند که در کنار ایران‌دوستی و فداکاری برای میهن خویش، در آن‌سوی مرزها اگر ندای مظلومی شنیده می‌شد، با اذن ولی امر مسلمین قیام کرده و به فریاد ستمدیدگان می‌رسند.

سید مصطفی سوادکوهی افزود: حاج قاسم را هم می‌شود ایرانی دانست چون زاده‌ی همین سرزمین است و هم می‌شود جهانی تلقی‌اش کرد چون جهاد وی هرگز در ایران متمرکز نبود.

این کارشناس فرهنگی با تاکید بر اینکه برای شهید سلیمانی آرمان یک سرزمین هم مهم بود، گفت: او آرمان آنان را با اهداف خود منطبق می‌ساخت و برای نیل به اهداف خود که همان جهاد برای ستمدیدگان است، می‌شتافت، به طور مثال در فلسطین و سوریه و اربیل عراق اگر راهبردهای حاج قاسم نبود، الان نامی از آن کشورها هم در نقشه‌های بین‌الملل دیده نمیشد.

سوادکوهی خاطرنشان کرد: در ایران‌دوستی، فقط جنگ نظامی برای سردار مطرح نبود بلکه در سیل و زلزله و اتفاقات غیرمترقبه، این شهید حاضر می‌شد و هموطنان را در سریع‌ترین زمان ممکن به آرامش می‌رساند.

وی یادآور شد: در اسلام جهاد یک بخش آن نظامی است و ابعاد دیگر هم دارد که تمام آن را سیدالشهدای مقاومت به صحنه آورد و عملی‌اش کرد، از سرکشی و محبت به فرزندان شهدای والامقام گرفته تا آن پیر مرد و پیر زنی که به‌علت سیل و حوادث طبیعی خانه و کاشانه‌شان ویران شده بود.

این کارشناس فرهنگی ادامه داد: اربیل عراق که با حمله‌ داعش آغاز شد، با سقوط یک تار مو فاصله داشت، حتی با رایزانی با ۹۰ هزار نیروی نظامی نتوانست در مقابل تکفیری‌ها مقاومت کند، ‌خود او می‌گوید با هر کشوری که تماس گرفتم جواب ندادند و مجبور شدم با سپهبد شهید سلیمانی تماس بگیرم.

حاج قاسم به من گفت تا صبح فردا مقاومت کنید و حدود هفت صبح با ۴۰ یا ۶۰ نیروی ویژه به اربیل آمد و ظرف چند ساعت داعش را نابود و اربیل هم از خطر سقوط نجات یافت

جوانان امروز با رشادت‌های سردار دل‌ها آشنا شوند

سوادکوهی عنوان داشت: امروز جوانان این سرزمین باید با رشادت‌ها و شجاعت‌های این بزرگ مرد قهرمان آشنا شوند، بدانند که اگر سلاح ایمان و توکل به خدا و باک نداشتن از دشمن و عِرق ملی وطنی باشد، هیچ قدرتی نمی‌تواند به کشور آسیب بزند.

وی تصریح کرد: حاج قاسم یک انسان معمولی نبود، یک اسم بود و یک مکتب شد، میدانی چرا؛ چون در سایه‌ اطاعت از ولایت، عزت از خدا گرفت که دشمنان حتی از تصویر او هم هراس دارند.

این کارشناس فرهنگی در پایان گفت: حاج قاسم دوران‌ساز شد برای مسلمانان و آزادگان جهان؛ یادمان نرود که اگر راه شهدا را به سبک و مکتب حاج قاسم نرویم، هم بازنده دنیا و هم آخرت خواهیم شد.

لینک کوتاه : https://khateshomal.ir/?p=18080

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.