به گزارش “خط شمال” گفتند هوا امسال گرم است به مانند سال گذشته راهی نخواهند شد، مسلما باید حق داد، واقعا سخت و طاقتفرساست که بخواهی در دمای بالای 50 درجه زیر آفتاب سوزان قرار بگیرید و حداقل روزانه هفت ساعت طی طریق کنی.
مطمئنا زائر در این طی طریق با مشکلاتی چون تاول پا، گرفتگی عضلات بدن، گرمازدگی، گلودرد، کوفتگی و چیزهای دیگر مواجه میشود اما از همان اول که از آمل راهی مرز مهران شدم و از اتوبوس پیاده شدم با آن جمعیتی که روبرویم دیدم به این نتیجه رسیدم این عشق یک چیز دیگری است و جنسش که سالهاست از آن میگویند واقعا فرق دارد.
گرما از همان خط مرزی مهران حس شد
گرما از همان خط مرزی مهران حس شد اما هر یک از زائران از آنها با کولهپشتی بر دوش، چرخدستی های فلزی بر دست، بقچههای نخی رنگارنگ بر سر با گامهای استوار و محکم به سمت مرز عراق راهی میشدند و آن هنگام به پایانه مرزی مهران سردار شهید قاسم سلیمانی میرسیدند مکث میکردند، لبخندی بر لب مینشاندند و به راهشان ادامه میدادند.
از همان ابتدای مرز مهران همه چی عالی شروع شد، آب، غذا، امکانات رفاهی موکب، خدمات درمانی و بهداشتی، برای پذیرایی و اسکان موقت زائران حسینی به وفور فراهم شده بود؛ به مانند اربعین سال گذشته با حضور خادمان، مرزبانان، پزشکان، مددکاران هلالاحمر و اورژانس 115، هر یک از این مسافران سرزمین نینوا استقبال مورد استقبال گرمی قرار گرفتند.
روایت جانباز خرمشهری از اربعین
محبوبه خانم پاهنگ بچه جنگ دیار شهر خونین خرمشهر که سالهاست به همراه خانوادهاش در کرج ساکن شده در این سفر همراهم بود و عنوان کرد: از 8 سالگی در خرمشهر یک یادگاری از جنگ دقیقا بین نخاعام دارم که الان به 49 سال رسیدم این ترکش با من است.
وی مطرح کرد: طی این سالها برای درمانم 27 بار تزریق نخاعی به دلیل عدم در آوردن ترکش انجام دادم تا بر روی پاهایم سرپا بمانم اما چیزی آرام و قرارم نمیدهد و آن رفتن به کربلاست.
این بانوی جانباز خرمشهری گفت: از سال 80 تا الان خودم را به اربعین رساندم با وجود آنکه دکترهایم گفتند با این شرایط جسمی نمیتوانی پیادهروی اربعین بروی؛ مگر میشود نرفت جایی که شفادهنده جسمت هست؟! و خداروشکر با وجود آنکه سالی دو بار تزریق نخاعی انجام میدهم این شور و شوق حسینی مرا امسال هم مثل سالها گذشته به این راه کشاند و الان عازم کربلا هستم.
محبوبه خانم بعد گفتوگو با ما و اهدای نذری خود یعنی ماسک پارچهای که کار دست خودش بود، با دوستانش راهی کربلا میشود.
ادامه راه اربعین حسینی 1445 هجری قمری همراه یک آقا و خانم اصفهانی میشوم که آنها نیز برای چندمین بار حضورشان را عنوان کردند.
راه حسینی نسل به نسل ادامه دارد
اصغر آقای اعراب آمدن به این راه را عشق و یک اشتیاق وصفناپذیر مطرح و بیان کرد: این راه بهترین راهی است که معتقدم انتهایی ندارد و مطمئنا ادامه خواهد داشت چرا که شما این جمعیت را ببینید چقدر همراهشان نوزاد، کودک، نوجوان و جوان هست و این یعنی راه اربعین دارد نسل به نسل انتقال داده میشود.
همسر حاج آقا اعراب در این سفر گفت: سالهاست دشمن میخواهد جلوی این شور حسینی را با تبلیغات انحرافی بگیرد و امسال هم با مطالبی بر علیه اعتقادات مردم به دنبال تضعیف کردن مراسمهای عزاداری آقا اباعبدالله حسینی بودند اما موفق نشدند چون مردم ایران خیلی سیدالشهدا و حضرت فاطمه الزهرا(س) را دوست دارند و به آقا ابوالفضل العباس عشق میورزند.
با همسفران به کربلا رسیدیم
طیبه قیصری عنوان کرد: مگر میشود آن رسالتی که حضرت زینب الکبری(س) بعد از واقعه کربلا انجام دادند را به همین راحتی با چند تا تبلیغ از بین برد؛ اعتقادات مردم و حکومتداری دو موضوع جداگانه است و نباید این دو را مورد مقایسه قرار داد تا اعتقادات ما را از بین ببرد واقعا هم نباید این دو را کنار هم قرار داد اگرچه حکومت نقش مهمی در حفظ و ترویج فرهنگ عاشورایی دارند اما همه میدانیم آقا امام حسین(ع) در این حکومت نیامد و برایش این اتفاق نیافتاد و واقعه کربلا بیش از یکهزار و 300 سال پیش دوران قمری بوده آن هم برای قبول نکردن حکومتی غیراسلامی و زیر بیرق نرفتن ظلم و ستم حکومتیان ظالم.
با همسفران به کربلا رسیدیم آن زمانی که به اربعین دوازده روز مانده تا رهروان عشق پیادهروی اربعین حسینی 1445 ه.ق خود را به این سرزمین کرب و بلا برسانند و چه صحنههایی با ورودمان مشاهده کردیم؛ برپایی انواع موکب از نقاط مختلف ایران و عراق در جای جای اطراف حرم، حضور زائران زیاد در بینالحرمین از کشورهای متعدد اسلامی، حضور کودکان و نوجوانان عراقی جهت پذیرایی آب، چایی، قهوه، دستمال، عطر، نان و قیمه نجفی از زائران.
موکب باب المراد شهر سرخرود از توابع محمودآباد مازندران یکی از این موکبان ایرانی است که از سوم شهریور پذیرای زائران ایرانی در شهر کربلا بوده و آنجا مستقر شده است. خادمان آن جا با جان و دل به طور 24 ساعته و شبانهروز می با ورود هر زائر جدیدی به خدمت میپرداختند.
راه حسین(ع) خیر و برکت است
آقا یاسین جعفری خادم 16 ساله یکی از آنهاست و آمدنش به اینجا را یک نوع سعادت بیان و عنوان کرد: برای امام حسین(ع) هر کاری عشق است چرا که وجود هر یک از آنها برای ما خیر و برکت الهی است و طی مدت حضورمان در این موکب واقعا این عشق و علاقه را در تکاپوی هر یک از این خادمان دیدیم بدون آنکه بگویند خسته شدیم.
دکتر محمدحسین قنداق سازان پزشک فوق تخصص طب سنتی و حجامت درمانی که در یکی از خیابانهای حرمین برخورد داشتیم خود را ایرانی، کربلایی معرفی کرد و گفت: ساکن قزوین هستم اما وقتی به دهه سوم محرم میرسیم آنجا دلم بند نمیشود و راهی کربلا میشوم؛ تمام توان خود را برای پذیرایی از زائران اربعین حسینی به کار میبرم و خدمات علمیام را جهت درمان زائر خسته راه ارائه میدهم.
برای آمدن به کربلا تکرار معنا ندارد
وی افزود: برای آمدن به کربلا تکرار معنا ندارد هر لحظه و دقیقه آمدن به این سرزمین طریقت برای ما شیفتگان سیدالشهدا تازگی دارد و هر بار یک لذت خاصی دارد که مطمئنا این باعث آمدن چند برابری زائران میشود و واقعا این لذت طی این مدت حضور در بینالحرمین و صحن دو برادر مشاهده شد مخصوصا پسری، دست پدری را بر دست گرفته بود که پدر با تکیه بر عصای فلزی آمده بود تا در اربعین حضور برساند.
یا آقا عبدالرضا شمسایی جانباز 55 درصدی اهل تهران که با تکیه بر عصایش برای سومین بار خود را به این دوره از شور جهانی حسینی رساند و عنوان کرد که سال 65 وقتی در مهران از ناحیه پا مجروح شد که موجب قطعی پایم گردید همان زمان با آن درد طاقتفرسا کسی به سراغم آمد تا به الان پس از گذشت 37 سال آن حس در وجودم باشد و امسال در خودم دیدم تا تنها برای حضورم در اربعین جهانی حسینی گام بردارم و این قدم را یک سعادت برای خودم بدانم.
لحظههای ناب به یادماندنی
در ادامه این لحظههای ناب به یادماندنی که قدم قدم در آن به معدن حیا و معرفت نزدیک میشویم تا خودمان را به پیادهروی اربعین برسانیم چهار بانو ساروی را در راه کاظمین همسفر میشویم که خودشان را دوست معرفی کرده بودند و آمدن شان را به این راه عشق به حسین بن علی(ع) و یاران باوفایشان بیان کردند.
فرزانه خانم دادار گفته که سه بار سعادت به آمدن این طریقت داشتم و باز هم خدا بخواهد سالهای آینده حضور خواهم رساند.
این زائر حسینی میگوید: علاقه به سیدالشهدا آنقدر زیاد هست که چیزی به عنوان تکرار نداریم آن هم وقتی اول صفر میشود در ذهن مان فقط رفتن به پیادهروی اربعین است؛ ماهی که از ابتدای آن دلتان ولوله میافتد تا راهی شوی.
عاشقان را به این طریقت معنوی رساندند
امسال باز هم این شور که عنوان جهانی را در خود ثبت کرده و عاشقان را به این طریقت معنوی رساندند ادامه دارد با وسعتی عمیق تر و با عاشقانی که معتقدند آقا اباعبدالله الحسین(ع) برای دعوت شدنشان بر دعوتنامهشان امضا زده تا باز هم حضور برسانند.
آن هم راهی که دشمنان منفعتطلب با آن حربههای شوم و نقشههای مختلف شان درصدد بودند کمرنگ شود اما با حضور پرشور مشتاقان و عاشقان حسینی دشمنان شکست خوردند و آن فیلمها و مطالب بی سروتهی که عدهای ندیده به انتشار آن در فضای مجازی و انواع شبکههای اجتماعی و یا آن شبکههای ماهوارهای که چند صد هزار دلاری هزینه کردند، پرداختند نتوانست قدمهای محکم حسینیان دیروز و رهپویان امروز را سست کند.
اربعین امسال، زائران حسینی با وجود گرمای شدید هوا و شرجی بودن حضور خود را به میلیونی رساندند و این گامها تا پایان این اربعین ادامه دارد؛ اگرچه باید این شور حسینی جهانی را از نزدیک دید تا این تکرارهای دلنشین را حس کنید.