به گزارش “خط شمال” محمدحسن نامی ظهر امروز در بازدید از پروژههای عمرانی شهر سرخرود در گفتوگو با خبرنگار ما ضمن اشاره به مشکلات در حوزه چاههای آب کشاورزی شهرستان محمودآباد با توجه به اینکه در قسمت پایین دست رودخانه هرازقرار دارد، اظهار داشت: تمام تلاش ما بر این خواهد بود تا با تامین اعتبار لازم تمام مسیر زمینهای کشاورزی دارای برق شود تا کشاورزان منطقه در زمینه تولید برنج با مشکلی روبهرو نشوند.
وی با تاکید بر زهکشی کردن رودخانهها بهویژه دیوار ساحلی منطقه سرخرود، تصریح کرد: این اقدام بسیار موثر و ماندگار خواهد بود و نمونه این کار را امروز در نوار ساحلی سرخرود میبینیم که باید همه رودخانهها به همین گونه باشد.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: بسیاری از رودخانههای منطقه در حال زهکشی آن هستند که البته هرچه شیب بیشتر باشد باید نقش سیلبندهای عرضی را بیشتر مورد توجه قرار دهند چراکه موجب نشست نکردن و گودنشدن رودخانهها میشود و هم از انتقال گل و لای بهخصوص زمانی که به سدها و دریاها میریزند، جلوگیری میکند.
نامی با اشاره به مشکل عدم بریکبندی رودخانهها، خاطرنشان کرد: گل و لای رودخانهها به دریا و سدها ریخته میشود و اگر به سد باشد چند جانبه ضرر خواهیم کرد چراکه در زمینه خاک طبق فرموده مقام معظم رهبری میتوان آب را از کشوری دیگر وارد کرد اما خاک را نمیشود بنابراین بسیار برای ما حائز اهمیت است.
وی با تاکید بر اینکه برای ایجاد یک مترمعکب خاک نیاز به زمانی حدود 800 سال یا بالاتر داریم، افزود: این اقدامات میتواند از انتقال خاک جلوگیری کند بهخصوص کشور ما که گفته میشود که 59 درصد سنگ و 41 درصد خاک تشکیل شده است بنابراین این اقدامات میتواند چند درصد از منافع ملی ما را حفظ کند که مهمترین آن خاک خواهد بود.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در سال گذشته بیشترین بودجه بحران به استان مازندران اختصاص یافت و در مورد تنش آبی که در اوایل اردیبهشتماه شاهد بودیم، مجدد بیشترین بودجه حدود 376 میلیارد تومان به استان مازندران اختصاص یافت چراکه استان ریشهای ما در کشور است.
جلوگیری از خُرد شدن زمینها در مازندران
نامی یادآور شد: از مردم استان مازندران بهویژه شهرستان محمودآباد خواستار جلوگیری از خُرد شدن زمینها هستیم چراکه میتواند منطقه را با بحران روبهرو خواهد کرد و فروش زمین باعث میشود آیندهای پُربها در پیش خواهند داشت.
وی عنوان داشت: کشوری در پیرامون ما وجود دارد که اگر کارخانجات و زمینها به ارث هم برسد تفکیک و خُرد نمیشود اما متاسفانه در ایران باید برای این موضوع اقدامی جدی انجام شود و زمینهای کشاورزی بایستی تجمیع شود حال که انجام نشد، از خُرد شدن بیشتر جلوگیری شود.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور در پایان تصریح کرد: این زمینها سرمایه ملی کشور است باید برای حفظ آن تلاش کرد و با تصویت قانونی در مجلس شورای اسلامی از این اقدام که میتواند ثروت ملی را حفظ کند، حمایت کنیم.