به گزارش “خط شمال” دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم در این مراسم با اشاره به وضعیت بودجه کل کشور، از تخصیص اعتبارات جدید برای دانشگاهها در آینده نزدیک خبر داد و با تاکید بر لزوم حمایت دستگاهها از تولید داخل، خواستار خرید تجهیزات مورد نیاز بهویژه در حوزه آزمایشگاه از شرکتهایی نظیر ایرانساخت و بهرهمندی از یارانه 33درصدی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شد.
دکتر صالحی با طرح پیشنهاد انعقاد قرارداد تحقیق و توسعه با شرکتهای دولتی و خصوصی در راستای درآمدزایی در حوزه پژوهش و فناوری برای دانشگاهها، به راهکارهای مختلف کسب درآمد از طریق پژوهش اشاره کرد و افزود: استفاده از یک درصد بودجه کلیه سازمانهایی که از بودجه دولتی استفاده میکنند در قالب بودجه فناوری، استفاده از ۴۰٪ بودجه پژوهشی شرکتهای دولتی مانند شرکتهای وابسته به وزارت نفت و ….( به ویژه در رشتههای علوم انسانی) با استفاده از طرحهای تحقیقاتی جامعه محور که حداقل ۶۰٪ آن باید به عنوان حقالزحمه به اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی داده شود از مهمترین منابع کسب درآمد دانشگاهها است.
معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به تصویب آییننامه پستداک در شورای عتف، تاکید کرد: متاسفانه ما برنامهای برای استفاده از تخصص دانشجویان دکتری نداریم. با تصویب طرح پوستاک و جذب دانشجوی همکار تمام وقت با دریافت حقوق و همچنین تصویب صندوق علوم، تحقیقات و فناوری، ما میتوانیم انقلابی در حوزه مالی تحقیق، پژوهش و فناوری داشته باشیم.
بر اساس این گزارش، دکتر حشمتاله علینژاد رییس دانشگاه مازندران در این جلسه ضمن ارایه گزارشی از آمار و امکانات دانشگاه مازندران به عنوان دانشگاه معین و جامع استان، عدم وجود فضای کاربردی کافی بهویژه در حوزه خوابگاهها و آزمایشگاهها و تجهیزات و امکانات موجود در آن را از مهمترین مشکلات این دانشگاه دانست و اظهار امیدواری کرد که در پایان این نشست، دانشگاه شاهد تخصیص اعتبارات لازم در این زمینه باشد.
انتخاب دانشگاه مازندران بهعنوان متولی میز دانشگاه و دولت در خصوص اقتصاد دریا و برنامه توسعه هفتم
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، جلسه شورای دانشگاه مازندران با حضور دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سالن زندهیاد فخرالدین اصغری دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار شد.
دکتر علینژاد با تاکید بر نقش نظارتی دانشگاه بهعنوان دانشگاه مادر استان بر ۱۱۹ دانشگاه و موسسه آموزش عالی در سطح استان و هزینههایی که این امر برای این سازمان در بردارد، گفت: ما اکنون از دانشگاههای نسل اول و دوم به خوبی عبور کردیم و در میان دانشگاههای سطح ۳ و سطح ۴ قرار داریم و در همین راستا نیز در رشد علمی در دنیا سرآمد هستیم.
رییس دانشگاه مازندران با اشاره به تشکیل قرارگاه شعار سال با سه ضلع جامعه و صنعت، دانشگاه و پارک علم و فناوری و دستگاههای اجرایی و حضور 8 کارگروه در ذیل آن اظهار داشت: در این قرارگاه به مسایل جامعه و پیرامون پرداخته میشود. همچنین در بحث برنامه هفتم و دغدغه مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد دریا، دانشگاه مازندران بهعنوان متولی میز دانشگاه و دولت در خصوص اقتصاد دریا انتخاب و برنامه توسعه هفتم در حوزه اقتصاد دریا را تدوین و به دولت تقدیم کرد و که اکثر آن برنامهها در جلسات دولت مورد تصویب قرار گرفته است.
یادآور میشود: دکتر جمال قاسمی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه نیز در این نشست، گزارشی از موفقیتها، دستآوردها و فعالیتهای دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری ارایه کرد. همچنین برخی از روسا و معاونان پژوهشی دانشکدهها نیز به بیان سوالات و نظرات خود پرداختند.
ادای احترام به یادمان شهدای گمنام، بازدید از ساختمان در حال ساخت آزمایشگاه مرکزی و آزمایشگاههای دانشکدههای علوم پایه، شیمی و مهندسی و فناوری، افتتاح مرکز پژوهشی پایش سکونتگاههای انسانی و دفتر استانداردسازی، بازدید از تالار مشاهیر دانشگاه، حضور در آیین درختکاری و بازدید از رویداد کوک، از دیگر برنامههای دکتر صالحی در مدت حضور در دانشگاه مازندران بود