6

برداشت از آخرین مزرعه ICM محصول برنج سالم در محمودآباد

  • کد خبر : 13608
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۳
برداشت از آخرین مزرعه ICM محصول برنج سالم در محمودآباد
مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد از برداشت آخرین مزرعه ICM مدیریت تلفیقی محصول سالم برنج در این شهرستان خبر داد و گفت: بیشترین دغدغه‌ها در تولید برنج در کشت اول و دوم برنج برای کشاورزان ضمن داشتن مشکلات در همه مراحل کاشت، داشت و برداشت، مبارزه با آفات بویژه کرم ساقه خوار برنج است.

گزارش “خط شمال” محمد هادی‌زاده گفت: برای مبارزه با این آفت چندبار از آفتکش های شیمیایی استفاده می کنند و موجب آلودگی محیط زیست و محصولات ناسالم و در نهایت افزایش هزینه تولید خواهد شد .

مدير جهاد كشاورزی محمودآباد با اشاره به اینکه کشاورزان در مبارزه با آفت ساقه خوار برنج در نشاء مجدد با دوچندان مشکل روبرو خواهند شد زیرا جمعیت آفت ساقه خوار به جهت تداخل نسل بحالت تصاعدی درآمده و برای مبارزه شیمیایی متحمل هزینه زیادی خواهند شد، به کشاورزان توصیه می کند تا با استفاده از روشهای نوین تولید محصولات سالم در غالب طرح ICM ( مدیریت تلفیقی محصولات سالم ) می‌توان با استفاده از روشهای مبارزه زراعی، توری گذاشتن روی خزانه نشاء مجدد، پرورش خزانه در سالن‌های گلخانه، انتقال نشاءهای سالم و بدون آلودگی را در زمین اصلی داشته و با شکار پروانه ها ی ساقه خوار قبل از تخم‌ریزی با استفاده از تله‌های دلتا، فرمونی، و همچنین تله‌های فرولایت، نوری و …. میتوان خسارت را به حداقل رساند .

هادی‌زاده با بیان اینکهبا بکارگیری از مدیریت تلفیقی برنج سالم با اجرای موارد ذکر شده همراه با استفاده از روش مبارزه مکانیکی و مبارزه بیولوژیکی (زنبور تریکوگراما )، می‌توان میزان خسارت‌ناشی از آفت ساقه خوار برنج را تا حد زیر آستانه زیان اقتصادی رسانده و دیگر نیاز به مبارزه شیمیایی نباشد .

 

وی همچنین راهنماییهای لازم را در خصوص بیماری قارچی بلاست برنج و نحوه مبارزه با آن را با رعایت ضدعفونی بذر و دیگر نکات بهداشتی و متحمل بودن ارقام انتخابی بذر و با استفاده از سموم کم خطر با دوره کارنس سه روزه ( کانگ می ) را ارائه نمودند .

 

مدير جهاد كشاورزی محمودآباد افزود: امسال پنج هکتار از شالیزارهای این شهرستان به صورت پایلوت در کشت اول سطح دو هکتار در نشاء مجدد اجرا شد و تولید برنج سالم بدون استفاده از آفتکش‌های شیمیایی صورت گرفته است .

 

هادی‌زاده در پایان تصریح کرد: نتایج بررسی‌ها نشان می دهد در اجرای صحیح و به موقع روش مدیریت تلفیقی، ضمن تولید محصول اقتصادی با سطح سلامت بالاتر و بدون استفاده از آفت‌کشهای شیمیایی، میتوان به افزایش تنوع زیستی و حفظ زیست بوم شالیزار نیز کمک کرد.

لینک کوتاه : https://khateshomal.ir/?p=13608

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.