“به گزارش خط شمال” حجت الاسلام قاسم حسننژاد استاد حوزه علمیه شهرستان محمودآباد در گفتوگو با خبرنگار ما با اشاره به عدم رسیدن به نقطه مطلوب وحدت حوزه ودانشگاه، اظهار داشت: دو نهاد حوزه و دانشگاه در تصمیم سازی و تصمیم گیری حرکت متعالی نظام اسلامی و قرار گرفتن درمسیر اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی بسیار تاثیر گذارند؛ هر چند موضوع وحدت حوزه و دانشگاه بسیار الزامی و ضروری است و بنیانگذار انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری بارها بر آن تاکید داشته اند اما در حال حاضر با وضعیت مطلوب فاصله قابل توجهی وجود دارد.
وی افزود: تلاش زیادی در جهت وحدت حوزه و دانشگاه صورت گرفت و آنقدر این امر مهم بود که دشمن نتوانست تحمل کند و از آینده وحدت این دو وحشتی داشت که اقدام عملی را در دستور کار خود قرار داد تا به صورت فیزیکی بتواند شهید مفتح را از صحنه خارج کند و ایشان را به شهادت برساند اما غافل از اینکه درخت تنومند انقلاب اسلامی با آبیاری خون شهدا رشد کرده و امروزه اگر می بینیم این نهال انقلاب اسلامی به یک درخت تناور و پرشاخه سار تبدیل شده ، به برکت خون شهدا بوده است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نام گذاری روز شهادت شهید مفتح به روز وحدت حوزه و دانشگاه ، تصریح کرد: با توجه به جایگاه مهم علم و دانش در رشد همه جانبه جوامع بشری، وحدت و هماهنگی حوزه و دانشگاه به عنوان دو نهاد علمی کشور لازم و ضروری است لذا نامگذاری یک روز به نام روز وحدت حوزه و دانشگاه کار خوب و پسندیده ای است.
حجتالاسلام حسننژاد خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه انسان دو بعد جسم و روح دارد نیازهای جوامع بشری نیز به نیازهای مادی و معنوی تقسیم می گردد که عهده دار تأمین نیازهای مادی، دانشگاهها و عهده دار تأمین نیازهای معنوی ، حوزه های علمیه و نهادهای دینی می باشند و هدف از وحدت حوزه و دانشگاه، تأمین همه جانبه نیازهای مادی و معنوی جامعه است.
وی عنوان داشت: وحدت حوزه و دانشگاه به این معنا نیست که علوم حوزوی در دانشگاه و علوم دانشگاهی در حوزه تدریس شود بلکه به این معناست که هدف این دو نهاد، واحد باشد که همان هماهنگی و هم راستا شدن و کمک و همکاری این دو نهاد مهم و استفاده از نقاط قوت یکدیگر در راه استقلال، عزت، رشد، توسعه و پیشرفت متوازن و همه جانبه مادی و معنوی جامعه اسلامی می باشد.
استاد حوزه افزود: حوزه و دانشگاه وقتی می توانند به وحدت برسند که همسو با اهداف انقلاب اسلامی حرکت کنند. این یک رکن وحدت است. تلاش های بسیاری در سالهای بعد از انقلاب در این راستا شده است و این دو نهاد اهدافشان را به هم و به انقلاب اسلامی نزدیک کرده اند. دومین رکن، وحدت و انسجام و هماهنگی در روش و راه است. در این بخش بیشترین بحث ها و بررسی ها انجام شده است و کارهای زیادی باید انجام شود تا وحدت در راه هم داشته باشیم و ان شاء الله بتوانیم بگوییم وحدت در حوزه و دانشگاه در مجموعه نظاممان محقق شده است.
حجت الاسلام حسن نژاد در پایان گفت: حوزه های علمیه ما به عنوان منبع و پشتوانه عظیم علمی و فکری که میراث انبیا و اولیای الهی است به خوبی نه به جامعه خودمان و نه به جامعه جهانی شناسانده نشده اند. در این خصوص تحقیق و تدوین مطالب و مباحث به عهده خود حوزه های علمیه است، باید شاهد باشیم که ان شاء الله روش های علمی و فکری جاری در حوزه به صورت مدون درآید و مبنای روش های تحقیق در دانشگاه های ما قرار بگیرد.