به گزارش خط شمال ؛ محمد هادیزاده با اشاره به اهمیت استفاده از روشهای بیولوژیک در کنترل آفات کشاورزی گفت: زنبور تریکوگراما دشمن طبیعی آفاتی نظیر کرم ساقهخوار، کرم سبز برگخوار، مگس سفید و پروانه تک نقطهای است و در صورت عدم استفاده از سموم شیمیایی، این زنبور میتواند به طور طبیعی تا 60 درصد از این آفات را از بین ببرد.
هادیزاده در خصوص نحوه عملکرد این زنبور در کنترل آفات توضیح داد: زنبورهای تریکوگراما تخمهای خود را داخل تخم آفات قرار میدهند. لاروهای زنبور پس از خروج از تخم، از محتویات تخم میزبان تغذیه کرده و با از بین بردن لارو آفت، از خسارت به محصول جلوگیری میکنند.
وی زمان رهاسازی زنبور تریکوگراما را بستگی به زمان تخمگذاری پروانه ماده آفت و یا تعیین بیولوژی آفت دانست و توصیه کرد: کشاورزان زمانی اقدام به رهاسازی زنبور تریکوگراما کنند که پروانه کرم ساقهخوار تخمریزی کرده باشد.
به گفته هادیزاده، بهترین زمان رهاسازی زنبور، 2 تا 4 روز پس از شکار پروانه ماده ساقهخوار توسط تلههای فانوسی است و یا زمانی که 50 درصد آفت به مرحله شفیرگی رسیده باشد.
مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد در پایان بر اهمیت آموزش کشاورزان در خصوص نحوه استفاده صحیح از این روش تاکید کرد و ابراز امیدواری کرد که با توسعه استفاده از روشهای بیولوژیک، بتوان ضمن حفظ سلامت محصولات کشاورزی، گامی موثر در جهت حفظ محیط زیست برداشت.
شایان ذکر است شهرستان محمودآباد دارای 17 هزار و 545 هکتار اراضی شالیزاری بوده که امسال 800 هکتار آن مبارزه بیولوژیک می شود.