به گزارش “خط شمال” عبدالله خسروی در آئین افتتاحیه مرکز آموزش تخصصهای علوم دریایی با اشاره به اینکه مرز دریایی با مرز زمینی متفاوت است، اظهار داشت: مرز زمینی در نهایت با دو کشور هم مرز است اما در مرز دریایی میتوانیم با چند کشور هم مرز باشیم و به همین خاطر از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی تصریح کرد: پیچیدگیهای حقوقی مرزهای دریایی موجب شد که این ضرورت به وجود آید تا با یک ساختمان جدید به فکر آموزشهای تخصصی علوم دریایی باشیم.
فرمانده دریابانی مازندران افزود: از سال ۹۶ تصمیم بر این شد که مرکز آموزشهای علوم دریایی در مازندران انجام شود و البته تاکنون بدون ساختمان اختصاصی این امر صورت میگرفت و به لطف الهی امسال همزمان با هفته فراجا شاهد افتتاح ساختمان مجزا برای این کار هستیم.
خسروی یادآورشد: از سال ۹۹ کلنگ مرکز آموزشی تخصصی علوم دریایی در فرماندهی مرزبانی مازندران بر زمین زده شد و سال ۱۴۰۱ آغاز و پس از یک سال با پشتیبانیهای صورت گرفته از سوی فرماندهی، معاون هماهنگ کننده و معاونتهای مربوطه این پروژه به بهرهبرداری رسید.
وی اظهارکرد: ۳۰ میلیارد تومان برای ساخت این مجموعه هزینه شد و ظرفیت خوبی بهوجود آمد که امیدواریم این ظرفیتها موجب بهرهوری خوبی شود.
فرمانده دریابانی مازندران خاطرنشان کرد: مرکز آموزش علوم دریایی امام علی(ع) مازندران تنها مرکز آموزشی درجهداری کشور است که اساتید آن از افسران مجرب مرزبانی استان مازندران هستند.
خسروی با اشاره به عناوین درسی این مرکز گفت: آشنایی با ساختار فرماندهی مرزبانی و دریابانی، آشنایی با انواع شناورها، آشنایی با شناورهای سبک و تندرو، آشنایی با شناورهای نیمه سنگین، شناخت دریاهای ایران و حقوق بینالملل دریاها، شنای پیشرفته و غوطهوری، آشنایی با غواصی و تجهیزان آن، بقا در دریا، ستوانی و ملوانی، آشنایی با ناوبری عملیاتی، تجهیزات ناوبری، تاکتیکهای رزم دریایی و کنترل صدمات دریایی از سرفصلهای درسی این مرکز است.
وی در پایان با قدردانی از پشتیبانیهای امام جمعه و فرماندار فریدونکنار یادآورشد: همچنین از فرماندهی سپاه و انتظامی که در رفع مشکلات حقوقی این ستاد همکاری بسیار خوبی داشتند و پس از چند سال این مشکلات برطرف شد کمال قدردانی را دارم.