به گزارش “خط شمال” براساش هشدار هواشناسی از اواخر امشب بارش پاییزی در راه است که میتواند موجب طغیان رودخانهها و همچنین بارشهای سیلابی شود.
طی شصت و هشتمین و شصت و نهمین روز از پاییز مازندران باز هم سیلاب دیگری در راه مازندران خواهد بود که پیشبینی بر این است قرعه سیلاب به نام شهرهای مرکزی و شرقی استان درمیاید.
شدت بارشهای رگباری روز سهشنبه میتواند موجب سیلاب و طغیان رودخانهها بهویژه در مرکز و شرق استان شود.
براین اساس بخشهای مختلفی از جلگه و دامنه های شرق تا مرکز متمایل به غرب شامل سوادکوه، کیاسر، بندپی، چمستان و سایر با بارشهای سیلابی طی بازه زمانی کوتاه همراه خواهد بود.
همچنین وزش تندباد از پایان امشب تا صبح فردا با جابهجایی جریانات محتمل خواهد بود.
*تندباد و بارشهای سیلآسا در راه مازندران
سیدمحمدرضا رضوی مدیرکل هواشناسی مازندران با اشاره به صدور هشدار جوی سطح نارنجی هواشناسی مازندران، اظهار کرد: با عبور سامانه سرد بارشی از بامداد سهشنبه هفتم تا بامداد چهارشنبه هشتم آذر ماه شاهد بارشهای پاییزی در استان هستیم.
وی افزود: طی این مدت بارندگی(گاهی رگبار شدید) و رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی ،کاهش دما ، احتمال تگرگ و بارش برف در مناطق کوهستانی بالای ۲ هزار متر همراهی دارد.
مدیرکل هواشناسی مازندران با اعلام اینکه این سامانه بارشی کل استان بهویژه دامنههای استان مازندران را تحت تاثیر قرار میدهد، اضافه کرد: آبگرفتگی معابر، جاری شدن روانآب، سیلابی شدن رودخانهها و مسیلها، رانش زمین، ریزش سنگ در محورهای کوهستانی، کاهش دید، اختلال در ترددهای جادهای ، احتمال خسارت به سازههای کم مقاوم از مخاطرات این سامانه بارشی است.
رضوی بر احتیاط در تردد جادهای، پرهیز از اسکان درحاشیه رودخانه ها و مسیل ها، پرهیز از صعود به ارتفاعات ، مقاومسازی سازههای کم مقاوم و سایر اقدامات پیشگیرانه تاکید کرد.
براساس نقشههای هواشناسی مازندران از اواخر سهشنبه شب شاهد خروج این سامانه بارشی هستیم؛ به طوریکه روز چهارشنبه شاهد آسمانی صاف تا نیمهابری در مازندران خواهیم بود.
*اتراق در بستر رودخانهها ممنوع!
حسینعلی محمدی مدیرکل مدیریت بحران مازندران در پی بارشهای رگباری به مردم و مسافران توصیه کرد؛ مردم و مسافران از تردد، اتراق و توقف در حاشیه و بستر رودخانههای مازندران پرهیز کنند.
وی با اشاره به اینکه پرهیز از ترددهای غیرضروری هم مورد تاکید است، اضافه کرد: رانندگان هنگام تردد بهویژه از محورهای کوهستانی بهویژه امشب علاوه بر رعایت نکات ایمنی با احتیاط کامل رانندگی کنند.
مدیرکل مدیریت بحران مازندران با بیان اینکه کوهنوردان و طبیعتگردان نیز از صعود به ارتفاعات خودداری کنند، یادآور شد: عشایر و دامداران هم از چابهجایی دامهای خود بهویژه در دهانه مسیلها و رودخانهها پرهیز کنند.
*آمادهباش نیروهای خدماتی و امدادی
محمدی با اعلام آمادهباش نیروهای خدماتی و امدادی، خاطرنشان کرد: دستگاههای اجرایی نسبت به پاکسازی و لایروبی کانالهای انتقال آب و آبروها اقدام فوری کنند.
وی با اشاره به اینکه کشاورزان و باغداران و صاحبان مزارع پرورش ماهی نسبت به اقدامات احتیاطی عمل کنند، یادآور شد: شهرداران و دهیاران نسبت به لایروبی و پاکسازی جدیها و ایمنسازی داربستها و تابلوها اقدامات لازم را به عمل آورند.
با توجه به پیشبینیهای سازمان هواشناسی مبنی بر فعالیت سامانه بارشی جدید در مازندران طی دو روز آینده و احتمال طغیان و بالا آمدن ناگهانی آب رودخانهها در سراسر استان، کمیته مدیریت بحران شرکت آبمنطقهای مازندران حضور شهروندان و مسافران در حاشیه رودخانهها و سازههای آبی و مناطق سیلخیز را در روزهای سهشنبه ۷ و چهارشنبه هشتم آذر ماه امسال ممنوع اعلام کرد.
طبق پیش بینیها در دو روز پیشرو با توجه به عبور سامانه سرد بارشی از استان وقوع بارندگیهای رگباری، رعد و برق، وزش باد شدید، کاهش دما و احتمال بارش تگرگ و برق در مناطق کوهستانی و ییلاقات استان قابل پیشبینی است.
بر اساس پیشبینیها این سامانه در برخی نقاط استان از جمله ساری، آلاشت، بهشهر، ایزدشهر، بابل، بابلسر، بیشهبنه هزارجریب، سوادکوه، سوادکوه شمالی، تنکابن، جویبار، چالوس، میاندورود، دلیر چالوس، رامسر، سیمرغ، شیاده بندپی، عباسآباد، فریدونکنار، قائمشهر، کجور، آمل، کیاسر، کلاردشت، گلوگاه، محمودآباد، نکا، نور، نوشهر، بلده، رینه و سیاهبیشه فعالیت بیشتری خواهد داشت.
آبگرفتگی معابر، جاری شدن روانآب، سیلابی شدن رودخانهها و مسیلها، رانش زمین، ریزش سنگ در محورهای کوهستانی، کاهش دید، اختلال در ترددهای جادهای و احتمال خسارت به سازههای ضعیف و ناپایدار از مخاطرات پیشبینی شده در زمان فعالیت این سامانه در استان هستند.
همچنین هممیهنان و هماستانیها طی دو روز آتی از تردد و اسکان در حاشیه رودخانهها، مسیلها، کانالها، تاسیسات آبی و مناطق دامنهای خودداری کنند.